![]() |
|
![]() |
android revolution hd™ 3 6 4 xe wysoka jakość amp wydajność oc |
[ROM] Android Revolution HD™ 3.6.4 XE | Wysoka jakość & wydajność | OC |
|
Przedstawiam Wam świetny rom, stworzony przez Naszego rodaka, kucharza - mike1986. U mnie wszystko działa płynnie, bez zacięć, tak jak należy.
Jestem zadowolony, jednym słowiem - polecam
![]() Android Revolution HD ![]() Szczegóły dotyczące romu Android Revolution HD
- Android 2.3.4 (Gingerbread) - ostatni oficjalny HTC RUU 1.72.401.1
- Ten rom przemieni Twojego HTC Sensation w HTC Sensation XE z technologią Beats Audio , oraz zmieni taktowanie procesorów na 1,5 GHz każdy - Jest to ulepszona wersja stockowego ROM'a - żadnych zmian wizualnych - Nowy kernel: 2.6.35.14 (under-volted & tweaked). Szczegóły: CPU up to 1.56 GHz (1.51 GHz by default - oryginalna szybkość dla chipsetu MSN8660) - kontrolowane automatycznie przez O/C Daemon - Jeśli chcesz kontrolować ręcznie taktowanie procesora, potrzebujesz programu SetCPU , jednak Daemon daje dużo lepszą wydajność i lepiej zarządza energią - GPU+ patch (ulepszone sterowniki 2D & 3D) - Silnik 3D podkręcony z 266.6 MHz do 320 MHz - L2 Cache zwiększone z 310MHz do 360MHz - Kompresja LZMA - Ulepszone sterowniki WiFi - ROOT - Full HTC Sense 3.0 Interface - Fully optimized and tweaked - Najnowszy BusyBox - RAM optimizations - Ulepszona konfiguracja Andreno200 w celu uzyskania lepszej wydajności - Poprawienie szybkości - Enabled GPU UI rendering - SD Card speed tweak - Auto-kalibracja baterii - Barszo szybki, czysty & stabilny! - Zaktualizowanie aplikacji systemowych do najnowszych wersji - Ulepszona kamera - Multijęzyk - Power Menu i animacja CRT (ta ze starego telewizora) jako ekstra dodatek - Zipaligned (Improved RAM management) - Zipalign on boot (for user applications on data partition) - Fully de-odexed - Lepsze osiągi baterii - Improved EXT4 performance by changing mounting method - SD card EXT4 partition support ... i dużo więcej! Ostatnia wersja: Android Revolution HD 3.6.4
--- release date: 29 październik 2011 --- - Nowa wersja kernela 0.2.3.16 autorstwa faux123 - Zaktualizowano silnik programu OC Daemon dla lepszej obsługi dwóch rdzenia - lepsza wydajność - Polepszenie wydajności baterii - Superuser zaktualizowano do wersji 3.0.6 - su binary zaktualizowano do wersji 3.0.3 - Maxthon zaktualizowano do wersji najnowszej - Usunięto niepotrzebne pliki od HTC - Tweaked thermal configuration file - Zipaligned using newest SDK v.15 - Inne tweaki i usprawnienia.. DOWNLOAD Kod: http://tiny.cc/w16wk Oryginalny temat na XDA Developers Kod: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1098849 Rom zamieszczony za zgodą użytkownika(i twórcę powyższego romu) - mike1986 Samsung Galaxy Note II White
Cieszy że kolega tłumaczy co choć niektóre funkcje zawarte w romie.
Wiem że niekiedy ciężko ale choć człowiek się domyśli. Dzięki.
.
Niestety link nie działa
"file doesent exist" ![]() ![]() ![]()
Linki zostały już poprawione z możliwością pobrania najnowszej wersji romu tego kucharza - zapraszam do pobierania
![]() Samsung Galaxy Note II White
Link znowu nie działa...
![]() Hmm przykro mi, ale z tego co widzę wina leży po stronie autora tematu, gdyż próba pobrania jego romu z XDA Developers również kończy się porażką - polecam zatem obserwowanie tematu
Oryginalny temat na XDA Developers i pobranie roma z tamtąd - ja będę okresowo sprawdzał, czy coś się zmieniło i ewentualnie wstawiał nowe linki do tematu. PozdrawiamKod: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1098849 ![]() Android Revolution HD™ 3.6.3 XE - działający link
Kod: http://tiny.cc/1y7xa Samsung Galaxy Note II White
Mam nadzieję, że wkrótce wyjdzie nowa wersja. Nie wiem czego to wina, ale dzisiaj się nieźle spociłem, jak mi piramidka się wyłączyła i nie chciała włączyć przez jakąś minutę... Przy fotografowaniu zaczęły wychodzić jakieś zniekształcenia, w końcu wyłączył się telefon. Myślałem, że to jakiś przypadek- włącza i znowu problem ze zdjęciami i ostatecznie przestał odpowiadać!
Obniżyłem taktowanie procka do ok 1,4 i na razie wszystko gra...
Hmm szczerze mówiąc ja podczas użytkowania tego romu również miałem po jakimś czasie problemy polegające między innymi na tym, że w pewnym momencie telefon się wyłączał, a aby ponownie go uruchomić pomagało tylko i wyłącznie wyjęcie baterii. Bardzo polecam Ci za to rom InsertCoin - użytkuję go już kilka dobrych tygodni i powyższe problemy u mnie nie występują, wg. mnie jest po prostu lepszy
![]() Samsung Galaxy Note II White
Ostatecznie rozstaję się z Revolution. Rom musi mieć jakieś błędy, powodujące że przy większości ustawień wiesza mi się aparat fotograficzny, telefon potrafi się ni z tego, ni z owego powiesić lub po prostu "zamarza" np podczas gdy ktoś usiłuje się do mnie dodzwonić. Przed dwa tygodnie potrafi wszystko pracować jak należy, potem jednego dnia dwa- trzy "strzały adrenaliny" dla użytkownika, tak żeby się nie nudził przypadkiem... Cóż- patriotyzm swoją drogą, przechodzę na InsertCoin i wszystkim to także polecam. Revolution jest niedopracowany i nie widać żeby coś się szybko ruszało względem update'u...
Pozdrawiam... EDIT 11.12.2011: Jest update Android Revolution HD 3.6.8. Nie lubię się tak w kółko kręcić i z dnia na dzień zmieniać, bo już mi się znudziło ciągłe ustawianie telefonu. Ale to InsertCoin przy standardowy kernelu w ogóle sprawia, że zastanawiam się nad sensem instalowania ROMów. Fakt, że z aparatem jest ok, ładnie się telefon otwiera i zamyka, ale reszta jakoś wcale mnie nie powala... Nawet to BeatsAudio nie jest mi potrzebne, bo używam lepszego chyba od wszystkiego PowerAMP...
Polecam ten rom!
Szukałem czegoś "czystego" z sense i tweekami i jestem w 100% zadowolony. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości