11-17-2013, 04:07 AM
![]() |
|
![]() |
cm10 1 4 2 06 12 13 cyanogenmod 10 prestigio pmp5870c |
[ROM 4.2.x] [cm10.1][4.2.2][06.12.13] CyanogenMod 10.1 Prestigio PMP5870c
|
Dobrze, ja nie poganiam, nie pytam o datę wydania, tylko stwierdzam że przydałoby się coś nowego
![]()
Gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy... jak to w przysłowiu. Każdy czeka,ciepliwośc popłaca. Lepiej poczekać dłużej na coś dopracowanego niżeli dziś mieć wersje ``beta~1``
Z pozdrowieniami dla MISTRZA KLIKNIĘTO Z PRESTIGIO PMP5870C I WYSŁANE POPRZEZ TAPATALK 4
pierwszy post uaktualniony
![]() ![]() ![]()
i jak działa to cudo?
Tak na szybko: można wrócić na stock albo yode bez problemu jeśli zrobiło się pełny backup w cwm, bo przywraca tez boot.img z poprzedniego systemu. Ja niestety wróciłem, bo chociaż ogólne wrażenie pozytywne, to 5-6krotne duszenie przycisku żeby odblokować ekran irytuje ma dłuższą metę. Do tego lockscreen się nie obraca i (nie jestem pewny) jest obrocony o 180*,co też przeszkadza w użytkowaniu na codzień.
Ikonę sygnału (a raczej braku) można z paska powiadomień spokojnie usunąć w ustawieniach, system wydawał się płynny, troszkę szkoda, że inaczej jest zaaranzowany pasek powiadomień i nawigacyjny, bo teraz zajmują razem więcej miejsca na ekranie, ale to wina samego 4.2.2, gdzie tak to sobie Googlowcy wymyślili.
A ja właśnie nie zrobiłem pełnego backupu (bez boot.img - bo niema takiej opcji w TWRP) i nie mogę wrócić :\ (Znaczy jak wracam to bootloop.) To samo jak jeszcze raz zainstaluję yoda v4.
Trzeba teraz przez rkandro oryginalnego wrzucić i potem powinno się dać z powrotem przywrócić backup. (Piszę jakby ktoś popełnił taki sam błąd przy robieniu recovery.) Jeśli chodzi o sam cm. Strasznie boli problem z rotacją, tutaj standardem jest wszystko obrócone o 180 stopni co się gryzie np z lock screenem. Te "artefakty" niby nic, a spowalniają rotację ekranu. Jeśli chodzi o płynność to jest jak najbardziej okej, lagów nie ma. Ale zaznaczę tu że nie sprawdzałem jak to wygląda kiedy już się trochę zapcha andka apkami. I tak wgl to ten launcher jakiś taki "telefonowaty" ![]()
czyli Ryrzy brać sie do roboty:] piwo chowam do lodówki hłe hłe
![]()
Hłe hłe i frytki do tego ?
Rotacje blokady wlacza sie w ustawieniach, Pasek powiadomien to bardziej cm niz googlowy wymysł i dam na to patcha zeby bylo jak w stocku, Co do tego ze na opak to niestety prestigio tak zamontowalo ekran a nie inaczej i wszedzie trzeba wpis zebyl byl o 180 stopni odwrócony. .. ekran wtedy jest ok, tylko problem z dotykiem zostaje... moze to kiedys opanuje. Stockowy boot.img dam jako paczka pod cwm/twrp Cos jeszcze szanownego państwa trapi ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
stockowy boot.img jako paczka recovery dodany na goo.im w katalogu z ROMami
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości