10-07-2016, 06:47 AM
W dniach 16.05.2019 do 13.06.2019 mail z forum nie działał poprawnie i mógł zgubić kilka maili, jeśli ktoś się próbował kontaktować proszę zrobić to ponownie. Za utrudnienia przepraszam!
![]() |
|
![]() |
rom yoda v5 dla pmp5870c |
[ROM 4.1.x] [ROM] Yoda v5.0 dla PMP5870C
|
Jeśli dobrze pamiętam to paczka nie jest pod cwm tylko trzeba ją wgrać rkandroid toolem
Powered by S7 EDGE S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Jest na nim USB tethering? :
![]() ![]()
Witam,
Po wgraniu kernela (PMP5870C_Kernel_1.0.13_MoDaCo_pl) wymaganego do romu Yoda5 CWM pokazuje komunikat: 'E: Invalid Command Argument'. To coś istotnego czy nie zaprzątać tym sobie głowy? Mam nadzieję, że jeszcze ktoś do tej pory używa tego tabletu i to przeczyta ;-) Pozdrawiam, M.
najprościej zacząć od nowa wszystko, czyli oryginalny rom i potem od nowa custom
S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Zaczynam modyfikować drugi tablet - zgodnie ze wskazówkami: 1. CWM, 2. Yoda5 z full wipe, 3. Kernel - dam znać czy też napotkam na ten komunikat.
Dzięki za ten rom - na stockowym po prostu nie da się pracować - co chwila komunikat "aplikacja xxx nie odpowiada - czy zaczekać czy zamknąć?" Skończyłem z drugim egzemplarzem i napotkałem ten sam komunikat po wgraniu kernela (tym razem robiłem to przed wgraniem romu ale z tego co czytałem to nie ma to znaczenia). Załączam screeny - rkandroid tool nie pokazuje żadnego błędu i wydaje się, że przebieg był prawidłowy, ale po reboocie do CWM na dole jest informacja o niepoprawnym argumencie komendy - może nie ma ona znaczenia i tak naprawdę kernel został wgrany? Tylko jak poznać, że nowy kernel jest wgrany? Jest początkowe logo a nie ma późniejszych reklam prestigio które wyświetlały się podczas bootowania? A może jest możliwość otrzymania tego kernela w postaci do instalacji przez CMW? Albo jako plik rom\kernel.img do wrzucenia przez rkandroid tool? Chyba, że nie ma o co kruszyć kopii i bez tego kernela można żyć z tym romem? Ale chyba lepiej go mieć... Pozdrawiam, M.
mozna jak najbardziej go pominąć (chyba
![]() ![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Ok - pozostaje pozostać z tym co mam
![]() Chyba, że jakiś archeolog kiedyś tutaj wpadnie i położy ten kernel np. w postaci zip dla CMW ![]() Ciekawe, czy tylko ja i do tego na 2 egzemplarzach tego tabletu natrafiłem na ten problem - czy też może wszyscy go mieli ale nikt nie zwrócił na to uwagi - bo przecież z reguły nikt nie czyta tego co jest napisane na końcu małym druczkiem ![]() Jeszcze raz dzięki za rom! ![]() Dzieci już dawno porzuciły tablety na rzecz smartfonów to przynajmniej internet będzie można na nich na szybko przeglądać w czasie śniadania przed pracą ... Pozdrawiam, M. PS. i ostatnia rzecz - jak zmienić domyślną klawiaturę na 'Prestigio Keys'? Wchodzę w 'język, klawiatura, głos', potem klikam w 'Domyślna: polski - Klawiatura Androida (AOSP)' - klikam aby zmienic na 'Prestigio Keys' - i nic ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości