![]() |
|
![]() |
ics jellybeanrom xtek mod v 6 1 p7500 |
[ROM 4.0.x] [ICS] JellyBeanRom ICS XTeK MOD v. 6.1 [P7500]
|
Witam, udało mi się zrobić modyfikację jak to mówią pod siebie wręcz idealnego romu kolegi Toldo.
Chciał bym mu przy okazji podziękować we wkład a i pierwszy rom na ICSie modyfikowany do taba 10.1 może i na świecie. ![]() Mnie rom przypadł do gustu wręcz idealnie, lecz jak to polak i człowiek lubię grzebać a i menu powiadomień mi troszkę nie odpowiadało więc zamieszczam rom który jest 95% nie tykany a jedynie troszkę zmieniony. ![]() Dziękuje również za pozwolenie publikacji tego "dziwoląga" bo jak to mówią ja tylko tutaj sprzątałem. ![]() Edit: Z modyfikacji po malutku zaczyna wychodzić rom. Dziś z romu Toldo zostało niewiele a rom idzie swoją drogą. ![]() Oto co popsułem w wersji 4.0: - zmieniona tapeta startowa. - animacje z JB - zmieniony wygląd menu powiadomień - usprawniony GPS - hosty blokujące reklamy - live tapeta z asusa (dzięki namowie kolegi Lutek) - widget pogody z asusa (dzięki namowie kolegi Lutek) - market 3.7.15 z usuniętymi restrykcjiami - usunięty manager plików samsunga denerwujące odpalanie przy włożeniu czytnika kart) - FileManager HD dodany - go launcher HD do wyboru z TW - Samsung apps 3.20.013 - gmail w wersji 4.1.2 - go launcher HD 1.13 - wydłużony czas pracy na baterii po przez odłączanie rdzenia podczas trybu sleep - Samsung push serwice dodany - Youtube w wersji 4.0.23 - wywalona notatka dublująca się z notanikiem - kilka drobnych których nie pamiętam... - więcej zmian które dokonał kolega tutaj JellyBeanRom ICS dla Galaxy Tab 10.1 Oto co popsułem w wersji 5.1: - Najważniejsza wada poprzednich wersji i w tym romu Toldo to brak FC gdy program/aplikacja się zawiesiła, została naprawiona i nie jest to błąd w pliku updejtu. ![]() Zajęło niestety to troszkę czasu ale było dość denerwujące gdy tablet "zamarzał" jeżeli coś się wysypało. - Dodany kernel Kolegi Aaccount z XDA w wersji 1.2 [Kernel][Stock ICS][Voodoo Sound][Wifi&3G] Stock+ V1.2 - Usunięty skrypt ze sleepem jednego "jajka" ponoć u niektórych występowały problemy - Rozszerzone menu reboot - Ładowanie z tabletu z usb komputera działa, niestety dość wolno gdyż kernel jeszcze nie jest dopracowany - woodoo sound dla melomanów w kernelu i aplikacja do pobrania TUTAJ - Procesor w init.d ustawiony na 1.2GHz. w standardzie (Atutu średnio w okolicach 6100) - Kilka aplikacji zaktualizowanych Oto co popsułem w wersji 5.2: - Nowy market 3.8.17 ze zdjętymi restrykcjami - GO Launcher HD w wersji 1.15 - Nowy superuser 0.95 - Przeniesiony file manager do system/app (dzięki namowie kolegi Wall-E ) - Nowy kernel A1 w wersji 1.5.9 XE - Aktualizacja modułów - Kilka innych drobnych poprawek Oto co popsułem w wersji 5.3: - Nowa baza romu XWLP5 - Program konf. od strzału w języku polskim - Nowy superuser 0.96 - Dodany current widget - Kernel A1 w wersji 1.5.9 XE został( w nowszych jest więcej błędów ) - Dodany swype - Kilka innych drobnych poprawek Oto co popsułem w wersji 6.1: - Kernel Yoda 1.0 ( bardzo dobry i stabilny kernel kolegi Ryrzego z forum ) - Możliwość podkręcania procesora nawet do 1.7GHz. ( nie polecany i nie działa z wszystkimi prockami, to granica tegry ) - UV napięć ustawiane za pośrednictwem SetCPU - Dodane governory: Lionheart i lagfree ( wszystko dzięki kernelowi ) - Sheduler SIO - Możliwość dzwonienia z tabletu ( uwaga zmiana radia powoduje utratę tej opcji ) - Nowy flash ( ponoć kończy się wsparcie dla androida czyli ostanie podrygi flasha ) - Dodany GO launcher HD spolszczony w wersji 1.15 dzięki koledze Ronon Uwaga: jeżeli użwyasz Direct WI-FI musisz zmienić plik ustawień systemowych na jasny który jest dostępny jako CWM TUTAJ Skriny: ![]() ![]() ![]() ![]() Instalacja: 1. Warto zainstalować odinem czysty rom z tego wątku -> P7500XXLQ8 (ja nawet zaszalałem pierwszy raz bez wipe i na HC instalowałem mój patent) 2. Zrobić roota z tego wątku -> Root dla P7500XXLQ8 i P7510XXLPH Android 4.0.4 3. Zrobić w recovery wipe wszystkiego (dla poprawne pracy choć jak kto woli) 4. Zainstalować przez CWM poniższy rom. Download 5.3: Kod: http://depositfiles.com/files/c2cgovnep Download 6.1: Kod: http://depositfiles.com/files/nj4uz5ewl Uwaga: Nie biorę odpowiedzialności za jakiekolwiek uszkodzenia wynikłe z nieumiejętnego instalowania modyfikacji!!!
.
Musisz zrobić nową wersję, na bazie poprawionej, bo m.in. tak de facto to skrypty init.d nie działają i ten skrypt wyłączający jedno jajko powoduje, że tab się nie wybudza jak klikniesz power
![]() Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
No przecie wiem, ale co do wybudzania to mnie się wybudzał.
Ja to praktycznie z dwa zostawiłem skrypty a rom jest tylko nie chce mi się na serw. wstawiać. ![]()
.
Wybudzał się bo init.d nie działał czyli skrypt również. Dopóki nie wgrasz mojego bądź opartego na moim romu z fixem to init.d nie będzie działać. Wtedy zobaczysz, że ten skrypt nie działa jak powinien
![]() Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Toś znowu namotał.
![]()
.
Wersja 5.1 dodana do pierwszego postu i naprawiająca wiele błędów.
![]()
.
Świetna robota, zabieram się za testowanie wersji 5.1. Ciekawi mnie w jakim stopniu po tym podkręceniu procesora do 1.2GHz wzrasta zużycie baterii.
Powiem jak już wczoraj mówiłem, jeżeli to niewiele.
![]() Dzisiaj tablet po 12 godzinach i w tym 2 godzinach obciążenia dość sporego ma 65% jeszcze więc jest oki. Wyszedł nowy kernel kolegi Aaccount który wstawię na forum.
.
Dobra robota z tym 5.1
![]() Działa mi KIES (na czym, z pewnych względów mi zależy), SU też działa bezbłędnie ![]() Jednak jedna poprawka do opisu: (08-12-2012, 11:27 AM)XTeK napisał(a): - Ładowanie z tabletu z usb komputera działa, niestety dość wolno gdyż kernel jeszcze nie jest dopracowany Wbrew pozorom ładowanie przez USB nie działa. Znaczy... Powiem inaczej. Tablet podpięty do USB nie rozładowuje baterii, ale bateria nie jest stricte ładowana. Owszem, wskaźnik wskazuje ładowanie. Ponad godzinę miałem podpiętego taba do USB (wygaszony, nieużywany) i bateria nie ruszyła się nawet o procent do góry... ale też i nie poszedł w dół podczas dość intensywnego używania... Trochę dziwne zachowanie, ale akceptowalne. Być może faktycznie ładuje aż TAK wolno - albo to tylko u mnie tak jest. Poza tą uwagą więcej sugestii brak mając na względzie, że robiłeś ten ROM "pod siebie". ![]() Gratuluję dobrej, socjalistycznej roboty ![]() Aha... I zastanów się nad przeniesieniem niektórych apek z data\app do system\app - chociaż menedżera plików - tak jak rozmawialiśmy w szałcie ostatnio. Wiem, że wipe robi się tylko awaryjnie, ale jak to mówią "Strzyżonego Pan Bóg strzyże". Jeśli zdarzy się taki "awaryjny wipe" to user zostanie bez menedżera plików - a czasami bywa i tak, że netu pod ręką akurat też nie ma. Niestety sam miałem nieprzyjemność przekonać się o upierdliwości takiego rozwiązania. ![]()
<p><br></p>
Zrobię przyszłościowo managera w app, ale to kosmetyka.
Co do ładowania to tylko odblokowane a nie przydzielony amperaż. Bardziej to odblokowanie działa na nie fabrycznych ładowarkach, moja w aucie mi laduje tablet. ![]() Dla mnie ważne że stabilny i z dobrodziejstwami. ![]()
.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości