07-09-2011, 08:48 AM
![]() |
|
![]() |
przeniesienie kontaktów z wmobile |
Przeniesienie kontaktów z WMobile
|
Witam.
Chcę przenieść kontakty z telefonu z WindowsMobile na Blade'a z pominięciem usług Googla. Próbowałem SpriteMigrate, ale niestety wywala błąd w ostatnim etapie. Wygląda to tak: 1 etap to ściągnięcie z WM - wszystko gra. 2 etap konwersja - niby wszystko gra, ale z wyjściowego pliku zostaje ok. 25% wielkości pliku. 3 etap - tutaj wywala błąd i kontakty nie są przeniesione. Pozostałe składniki przenosi. Program - w wersji, którą mam - działa gdy zrobi się trik z datą (opisany gdzieś przez kogoś - nie pamiętam autora). Ma ktoś jakiś namiar na właściwą metodę. Jak napisałem wyżej, nie chcę w przenoszeniu pośrednictwa usługi Googla.
dlaczego nie chcesz poprzez google ? tak czy inaczej bedziesz musial miec tam konto i beda Cie "szpiegowac" co by wykorzystac wszystkie funkcje androida
![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Trudno bez googla. A tak z ciekawości to raczej do kolegów Binladena nie masz kontaktów to raczej nie wpływa na twoją prywatność.
Nie tylko google szpieguje. ![]()
.
(07-09-2011, 09:00 AM)Ryrzy napisał(a): dlaczego nie chcesz poprzez google ? tak czy inaczej bedziesz musial miec tam konto i beda Cie "szpiegowac" co by wykorzystac wszystkie funkcje androidaNo właśnie. Mam obciach, że sprzedam znajomych, których mam w kontaktach. Jeszcze nie wiem czy mi będą niezbędne jakieś funkcje Googla. (07-09-2011, 09:05 AM)XTeK1 napisał(a): Trudno bez googla. ... Nie tylko google szpieguje.Źle się czuję ze świadomością, że mogę być guglowym TW tylko po to, żeby mi było wygodniej.
Że też nikt na to nie wpadnie... Wyeksportuj wszystkie kontakty do wizytówek *.vcf (kopiuj na kartę pamięci) i potem te wizytówki przywróć na Bladzie (wystarczy tapnąć z poziomu jakiegoś menedżera plików).
Tapnięte z i9000 S-klasa Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
WM robi raczej .vcf pojedynczego kontaktu, nie znam żadnego co robi wizytówki z 200 kontaktów.
Pamiętam na O2 szukałem takiego cudu żeby to zrobić ale nic to nie dawało.
.
Na pewno się da skoro galaxy s robi jednego vcfa z 90 kontaktów.
Tapnięte z i9000 S-klasa Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Zawsze można wysłać kontakty za pomocą bluetooth. Ja przeniosłem kontakty z o2 na sgs2 w najbardziej prymitywny sposób - za pomocą kiesa, ale to chyba tylko na telefonach samsunga działa.
![]()
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Jest już chyba pozamiatane, bo sądząc, że mam zrobiony potrójny backup, zmieniłem system i wtedy okazało się, że mam pozostałe zbiory ale akurat kontaktów nie mam. ![]() Niewykluczone, że jeszcze się uratowały w pliku image.smf (SpriteMigrate), ale nie wiem jak się do niego dobrać. Chodzi o wersję sprzed konwersji, bo konwersja ten plik niszczy, tak że nie sposób wykorzystać go w Anroidzie. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości