W dniach 16.05.2019 do 13.06.2019 mail z forum nie działał poprawnie i mógł zgubić kilka maili, jeśli ktoś się próbował kontaktować proszę zrobić to ponownie. Za utrudnienia przepraszam!


[-]
Reklama



Ocena wątku:
  • 22 głosów - średnia: 3.18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
problemy z połączeniem wifi

Problemy z połączeniem WiFi.
Witam,

Problem polega na nieprawidłowym łączeniu się mojej Omnii z siecią WiFi.
Poprzez ten sam router łączą się i Nokia N82 i laptop. Żadnych problemów, wystarczy znaleźć sieć, podać hasło i wszystko gra.
Natomiast w Omnii jest trochę gorzej.
Wyszukuje sieć, podaje hasło i się z nią łączy. Często zdarza się, że podczas przeglądania stron (czy to Opera Mini, Mobile czy IE) połączenie przerywa się i czasami wraca po chwili lub siec staje się niedostępna. Teraz np. w ogóle nie chce połączyć, wyświetlając napis łączenie i później niedostępny.
Poza tym w miejscu, gdzie np. N82 ma 60% zasięgu WiFi to Omnia 1-2 kreski, a w miejscu, gdzie w Nokii zasięg jest bardzo dobry to w Samsungu max 2 kreski.
Co innego, gdy siedzę blisko routera.

Działo się tak na sofcie 6.1 z SAHJ3, 6.5 SAHJ3, 6.5.x SAHJ3.
Obecnie mam ROM i900SAID2/23563 z PUJA1 i nadal to samo...

Da się coś z tym zrobić??
Odpowiedz
Zainstaluj na Urządzenie ten program i zrób SR;

Kod:
http://rapidshare.com/files/410438725/Wifisychip.cab

W Ustawienia>Połączenia znajdziesz nowy program który pomoże ci przy połączeniach wi-fi.
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych...(chyba po to jest te forum?)

Odpowiedz
Niestety chyba nic to nie pomogło. Chyba, że są jakieś szczególne zalecenia związane z ustawieniami tego programu?

Może to jest wina RadioROMu?
Zauważyłem, że mając PUJA1 bateria jakby krócej trzyma (może to spowodowane też jest ROMem albo faktem, że to telefon używany i bateria nie jest pierwszej młodości) i podczas korzystania z WiFi telefon dość się grzeje. Jakieś 2 dni temu mając włączone wifi "udało mi się" przysnąć z telefonem w ręku i gdy się przebudziłem to telefonem można się było oparzyć, bateria ze 100% spadła do 10% i w chwile później telefon się wyłączył... Z SAHJ3 korzystałem krótko także nie wiem, czy nie byłoby tak samo...
Odpowiedz
hmm a nie masz czasem routera asusa?
mialem podobne problemy na takim routerze...wymeinili mi na nowy, na nowym to samo...stwierdzilem ze po prostu te dwa urzadzenia sie nie lubia...zakupilem d-linka i wsio ryba...

oparzyc hmm...dziwne mnie sie grzal tel na niektorych romach wm65. ale zeby sie oparzyc to nie..
moze jakies zwarcie gdzie jest skoro bateria sie nagle rozladowala...
Odpowiedz
Nie, nie mam routera Asusa. Mam TP-Linka.

Na nowym ROMie 6.5 już się tak nie grzeje (czasem mając WiFi włączone telefon w dolnej części jest ciepły, ale to chyba normalne).
Na ROMie JCIC2 bateria trzyma lepiej niż na PUJA1.
WiFi również dobrze chodzi, czasem tylko zdarzy się jakieś rozłączenie, ale to i tak zdecydowanie rzadziej niż na poprzedim Radiu.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości