[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 2.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
podczas instyalacji romu chcecksum failed co robic

Podczas instyalacji romu CHCECKSUM FAILED!! co robic!
Chcialem wgrac rom 23017 na omnie, zaczelo robic
PDA Device Found!
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA Device ready to download!
Please Press Start Button if You want to download image now...
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA 1 starts downloading...
Don't plug it out until the label becomes blue!!!
Step 1. Eboot image Downloading
Downloading EBOOT...

I nagle CHCECKSUM FAILED!!

Teraz jak wlaczam tela jest tylko ikona telefon i komputer, a miedzy nimi wykrzyknik. Co mam zrobic aby to naprawic? Pilne
HELPP
Probowalem wgrac ROM przez grandprix, sie zainstalowalo (chyba) i omnia sie wylaczyla i juz ie wlacza.

OnDeviceChangeBig GrinBT_DEVTYP_DEVICEINTERFACE
(1) Device name:5&2c90791c&0&3
PDA Device 1 detected.
---------------------------------------------------------------------------------------
PDA 1 starts downloading...
---------------------------------------------------------------------------------------
EBOOT will be written.
Total 1 PDA region(s) will be written .
PHONE will be written.
Don't plug it out until the label becomes blue!!!
Commanding Device Large Disk Format Including Contents...
DownloadImage success...
VerifyChecksum fail...
DownloadImage success...
VerifyChecksum fail...
DownloadImage success...
VerifyChecksum fail...
(1) FlashImage : success!!
(1) Re-Boot device and Close USB port
(1) Wait for Re-Connecting Device.

Juz jest czarny ekran, nawet nie mrygnie lampka od wlacznika. nic.

Co sie stalo i czy da sie cos zrobic?

Ryrzy edytował ten post dnia 01-06-2012 o godz. 09:42 AM ponieważ:

Nie piszemy posta pod postem, edytujemy poprzedni... co do problemu bylo juz to omawiane... jest caly temat o uwalonych i900. Poszukaj !

Odpowiedz
Krótko mówiąc - masz omnię "żywą", więc bez paniki Smile Ściągnij inny rom, bo tu z nim coś masz nie tak (moze być i stock). Spokojnie przejrzyj dział polecony przez Ryrzego i wgraj rom od nowa. Po postawieniu go, ściągnij interesujący Cię rom z innego źródła i zainstaluj. Powodzenia!
Nie gap się! Buduj z nami MoDaCo.pl
Odpowiedz
Właśnie chciałem wgrać inny rom, i zrobiło tak jak pisałem na początku, omnia juz sie nie wlacza, na nic nie reaguje, pod ładowarką nawet nic się nie dzieje. Czy da sie coś zrobic?
Odpowiedz
Sprawdź, czy urządzenie jest wykrywane przez octansa. Jeśli tak, to wgrasz rom. Przed próbą wyjmij i włóż baterię, podłącz usb, uruchom octansa i dopiero włącz omnię.
Odpowiedz
Takie cos mam
Select Eboot file is incorrected. 3
Select PDA file is incorrected. 4
Select SMD file is incorrected. 3
[Setup] Windows XP
[Setup] Download Ram Size :41777920 bytes,(39 MB)

i nic sie nie dzieje. Ale czy to nie jest program na omnia II? Moze jakas instrukcje jak dokladnie to zrobic? Wskazac tylko pliki PDA, Phone i MultiCSC i kliknac detect? ja tak robie. dobrzE?
Odpowiedz
Zmienić źródło romu. Najlepiej na stocka. Wybrać w octansie odpowiednie pliki (opis na forum). i wgrać rom. Powodzenia!
PS.: W csc nie zapomnij wybrać XEO!
Odpowiedz
jakie źródło romu? Troche więcej na ten temat? Nie wykrywa mi telefonu i dalem logi z programu. wiec cos ine tak?
Odpowiedz
Log wskazuje na niezgodność sum kontrolnych. Pliki masz kopnięte. Ściągnij rom z innego źródła, wypakuj i spróbuj ponownie. Zacznij od wyjęcia baterii, uruchomienia Octansa, potem włóż baterię, podłącz Omnię przez USB i dopiero wtedy uruchom. Jeśli bootloader nie został uwalony, to telefon powinien być widoczny w Octansie. Nie spiesz się w działaniu, powoli, a dokładnie.
Odpowiedz
Witam.

Miałem dziś podobny problem. Wyskoczył błąd checksum failed. Powodem był stary port w kompie usb 1.1.

Przeniosłem się na laptopa z win xp i portami usb 2.0. Po włączeniu programu .exe nie mogłem kliknąć start ponieważ nie wykrywało telefonu. Powodem było oprogramowanie samsunga KIES oraz sterowniki do Galaxy Ace.

Wykasowałem to z dysku oraz z rejestru. Wszystko ruszyło i teraz cieszę się romem Ryrzego.

Pozdrawiam.
Odpowiedz
@Deejaymg: Niezgodność sterowników to podstawowa przyczyna niepowodzeń. Ładne i trafne ujęcie tematu, plus dla Ciebie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości