![]() |
|
![]() |
pierwsze spojrzenie na samsung galaxy s ii |
Pierwsze spojrzenie na Samsung Galaxy S II
|
Pierwsze przyglądnięcie się Galaxy S II.
![]() Pierwsze co widzimy po otrzymaniu telefonu to malutkie pudełko z telefonem. Podejrzewałem że będzie wielkie i wypasione a tu malutkie formatem przypominające sam telefon. ![]() ![]() Po otwarciu, telefonik i bebechy. Wewnątrz słuchaweczki douszne, ładowarka, kabel USB i instrukcja w j.polskim. Skromne wyposażenie ale jak na mój gust wystarczające. Choć nie ma płyty z oprogramowaniem i trzeba np. kiesa z internetu pobrać. ![]() No i sam telefon. Wypasiony, elegancki i czarny jak smoła. Wcześniej miałem przekonanie że telefon 4.3 cala jest zbyt duży, kiedy zobaczyłem Samsunga Galaxy S wydawało mi się że 4 cale to ideał. Tutaj zmieniam zdanie po dotknięciu tego cienkiego i jednocześnie pewnie leżącego w ręce telefonu. Rozmiar nie przeszkadza. Włożyłem do tylnej kieszeni myśląc że będzie cegła wystawała a tu ku mojemu zaskoczeniu praktycznie nie widać telefonu. Czyli 4.3 w S2 jest oki. ![]() ![]() ![]() Mam drugi telefon, jest nim Omnia 2. Porównując oba telefony przepaści nie widać co do wielkości. ![]() No i sam telefon z przodu i z tyłu. Oceniam wykonanie na bardzo dobre z minusem. Tym minusem jest tylna część telefonu, jak widać klapka nie jest na całej powierzchni tylnej ścianki co w porównaniu z O2 jest minusem. Tutaj gdy się tył po rysuje można go wymienić za kilka złoty na nowy . W S2 jest dolna część telefonu lekko wystająca i połyskliwa co wpływa na jej szybkie rysowanie się. Klapka zaś cienka ale chropowata i to jest jej plusem. Moim zdaniem cały tył powinien być w o podobnej, lnianej fakturze co klapka. Reszta sztywna i bez zastrzeżeń, podobna do SGSa poprzedniej generacji. ![]() ![]() System i działanie to nie chwaląc się bajka. Wszystko działa bardzo szybko, otwieranie galerii i pokazywanie się miniaturek jest w ręcz zaskakujące. Oglądanie fotek w każdej rozdzielczości jest wręcz bajeczne. video co mnie zaskoczyło po części, pozwala na odtwarzanie filmów w MKV i WMV nagranych w pełnym Full HD. Kilka filmików które zapodałem na fona działały idealnie. Inne formaty też są obsługiwane bez zająknięcia. ![]() Kliknięcie na czymkolwiek w systemie jest wręcz natychmiastowe. Interfejs Samsunga może się podobać choć na tą chwile nie jestem więcej nic o nim powiedzieć. Polecam z czystym sumieniem tą maszynkę. Chyba najbardziej nadający się telefon do gier i zabawy na poważnie z androidem. Sorki że filmików nie dałem, niestety nie mam czym w tym momencie zrobić. ![]()
.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości