11-11-2011, 07:26 PM
![]() |
|
![]() |
pamieć ram |
Pamieć RAM
|
Witam, mam problem ze "znikającą" pamięcią RAM.. Otóż tel często mi zamula, po zrobieniu reseta wolna pamięć jest na poziomie ok 55 Mb, ale po jakiejś godzinie nawet gdy nic nie robie spada do ok. 20 Mb i tak pozostaje.
Wersja roomu: PDA: I8000NXXJD4 CSC: I8000XEOJD7 TELEFON: I8000XXJD1 powiedzcie mi czy jest ona jakiś bardzo stary? bo niestety za bardzo się w tym nie orientuje ;/ Dodatkowo mam SPB Mobile Shell w wersji 3.5.5 - może to przez to? Proponujecie wgrać jakiegoś nowego softa, albo usunąc tego skina? Niestety jestem laikiem, więc sorry jeśli coś pomyliłem w opisie ;p
Zdecydowanie musisz zmienić ROM, szczególnie gdy używasz nakładki SPB. Twój ROM jest starawy już.
Mając wgrany jeden z najnowszych i używając SPB nie muszę w ogóle restartować telefonu a RAM-u starcza. Następna sprawa to przy wgrywaniu nowego ROM-u wyczyścisz sobie telefon ze wszystkich śmieci.
Dzięki,
To jaki ROM polecasz? albo inaczej: który jest najnowszy? a SPB i tak miałem zamiar odinstalować, bo już mi się trochę znudził ;p zależałoby mi na czymś co ma jakąś lepszą klawiaturę, bo na samsung keypad cięzko utrafić w cokolwiek (i odpada swype ;p - mam już i jakoś trudno mi się nim posługiwać bez rysika)
Przejrzyj dział "romy i8000", na pewno coś sobie wybierzesz.Wycieki pamięci to w pewnym sensie norma, ale nastawianie się w ten sposób, że "zostało mi tylko 20 Mb pamięci" to trochę przesada, o ile oczywiście rom nie muli. Pozdrawiam!
![]() Nie gap się! Buduj z nami MoDaCo.pl
ok, również dzięki
![]() A który jest aktualnie najnowszy?
29022, jesli chodzi o build. Jeśli chodziłoby o kolejność produkcji, to musisz patrzeć na datę postu ze wstawką
Dobra, coś poszukam
![]() Jeszcze tylko jedno pytanko: bo kupiłem go używanego (jest jeszcze na gwarancji), i z tyłu gwarancji jest napisane: jakaś data i: "aktualizacja oprogramowania", a za tym bodajże numer autoryzowanego serwisu i podpis. To jeśli musiałbym go kiedyś oddawać na gwarancję to wgrałbym jakiegoś dowolnego innego softa, który wyszedł przed tą datą z tyłu gwarancji? Bo nic nie jest napisane do jakiej wersji zaktualizowali - także chyba nie mogą później tego w żaden sposób sprawdzić? ![]() (11-11-2011, 09:24 PM)Persik napisał(a): Dobra, coś poszukam Jeśli masz dolną belkę to odpowiedni będzie rom NXXJI1, jeśli górną - NXXJJ1. Są dostępne na forum i są to oficjalne romy samsunga, wgrywane w serwisach. Wgrywasz i po sprawie - gwarancji nie tracisz, bo to oryginały. Nie gap się! Buduj z nami MoDaCo.pl
Wielkie dzięki za pomoc
![]() ![]()
Powodzenia! Przerzuć sobie dział z romami i na pewno oś dla siebie wybierzesz. Pamiętaj o naładowaniu baterii przed romowaniem, a niespodzianki będą mało prawdopodobne
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości