![]() |
|
![]() |
omnia nie czyta działającej karty sim |
Omnia nie czyta działającej karty sim
|
Witam koledzy mam taki mały problem z moją Omnia 8GB
Mianowicie polega on na tym iż kpiłem telefon był on w Plusie Sim-lock zdjęty i teraz działa w każdej sieci aż do pewnego zdziwienia moja karta z Orange działa bez problemu 2 kart z Plusa tak samo wkładam kartę taty z Orange i tu ***** zimna tz prosi o kod pin wpisuje i nadal to samo wpisuje więcej niż 3 razy i mogę nadal go wpisywać i karta nie zablokuje sie ani telefon nie wyczytuje jej tylko tej jedynej kary dodam że w innych telefonach działa bez problemu Myślałem ze to wina romu wiec zmieniłem na Orange, Plusa, 6.1 M2D. i to samo koledzy proszę o pomoc dodam ze jak naduszę anuluj przy wprowadzaniu pin'u tel śmiga i dusze powiadomienie wyskakuje '' Blokada Sim "
Przeczyść styki na karcie i w telefonie.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Hm kolego doszedłem do takiego czegoś jak wgrałem roma PLUS'a to ta karta 2 razy mi sie udało ze załapała a na innych nie mogę załapać tej karty no i wyciągnołem z internetu kartę sim (orange) i tez nie mogę załapać tylko ta moja karta orange działa dodam ze ona na kartę nie na abonament tak jak tamta
No to uwalone gniazdo sim.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
No to dlaczego moja karta z orange i 2 z plusa działaja ?
Kwestia jest też taka że różne karty mają różne napięcia i być może ta niedziałająca karta jest stara, albo uszkodzona w jakiś sposób.
hm co proponujesz koleo zrobic z tym ? nie wchodzi w gre zmiana numeru bo ta karta jest na abonament
Iść do sieci i wymienić kartę sim na nową. Nic za to nie zapłacisz.
Ok kolego sproboje tak zrobić
a i dzięki wielkie za pomoc ![]()
Na górze po prawej każdego postu jest taki guziczek zielony, to tak na przyszłość.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości