W dniach 16.05.2019 do 13.06.2019 mail z forum nie działał poprawnie i mógł zgubić kilka maili, jeśli ktoś się próbował kontaktować proszę zrobić to ponownie. Za utrudnienia przepraszam!


[-]
Reklama



Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
omnia 2 problem z internetem przez wifi i gps em

Omnia 2 - problem z internetem przez Wifi i z GPS-em
Na wstepnie chcialem powitac kolegow i kolezanki .Moj problem jest taki , ze nie moge sie polaczyc z internetem przez wifi (telefon laczy sie z routerem , natomiast internetu dalej nie mam)

Rom : 23103_Kefu_JH2_Sense_2.5.2018_v1.8

Z gory dziekuje za jakies sugestie , bo mnie juz powoli brak cierpliwosci

Dodam tylko , ze migrowalem z i-900 na i-8000 , wszystko przebieglo pomyslnie , tylko ten nieszczesny internet

Pozdrawiam
Odpowiedz Firefox Windows XP/2003
w ustawieniach polaczen internetowych, nie pamietam dokladnie jak sie tam wchodzilo... trzeba przywrocic ustawienia fabryczne połączeń (czy jakoś tak)... albo odpalić na chwile IE i reszta przegladarek i innych apek powinna załapać internet
S9+ || ROM: Stock 8.0

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz Firefox Windows 7
Sprawdzałeś na ruterze, czy przydziela prawidłowy adres i8000?


Pozdrawiam,
Ł.O.
LolaLaterList - prosty klient ReadItLater dla Windows Mobile -> http://forum.xda-developers.com/showthre...p=14173486
Odpowiedz Firefox Linux Ubuntu
Problem zostal rozwiazany Smile

Mianowicie : wystarczy wejsc w menu\ustawienia (na tym romie sa 2 ikonki dot. ustawien , wiec wchodzimy w te , ktora jest pod ikonka telefon , dalej Ustawienia sieciowe\Polaczenia przegladarki , zmieniamy na Work ...

i dziala Smile

po odpaleniu IE niestety nie dzialalo pomimo,ze router od razu wykryl poprawnie telefon.

2 sprawa bardzo istotna , w dodatku nie wiem , czy nie mam uszkodzonego modulu gps , nie laczy mi sie w zaden sposob z gps-em

Mam dzialajaca Automape na Omni i-900 (tam wszystko dziala poprawnie) , na Omni i-8000 odpala sie i ... szuka satelt w nieskonczonosc , nie pokazuje ich nawet na zolto , poprostu nie znajduje ani jednej sztuki.

Czytalem o problemach z gps-em na forum , zmienialem ustawienia na zalecane , sciagalem aktualna pozycje satelit (xtra)

Napiszcie prosze jak ten problem mozna rozwiazac , bo jesli telefon jest uszkodzony to mam mozliwosc zwrocenia go do sprzedajacego.
Odpowiedz Firefox Windows XP/2003
Kiedyś z tego co mi się przypomina antena od gps śniedziała czy jakoś tak.
Kolega @Ryrzy chyba coś tam kiedyś pisał o tym ale pewności nie mam.
.


Odpowiedz Firefox Windows Vista
mam nadzieje , ze to nie wina zasniedzialej anteny Sad

Jezeli ktos ma jeszcze jakies pomysly to smialo , walcze z tym 3 dzien i nic ...
Odpowiedz Firefox Windows XP/2003
(05-23-2013, 03:00 PM)XTeK napisał(a): Kiedyś z tego co mi się przypomina antena od gps śniedziała czy jakoś tak.
Kolega @Ryrzy chyba coś tam kiedyś pisał o tym ale pewności nie mam.

nie ja, ale faktycznie bylo cos o tym. wystarczylo styki poprawic
S9+ || ROM: Stock 8.0

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz Firefox Windows 7
zmiana ustawien troche pomogla ...

teraz AM widzi 1-2 satelitki (zolty kolor) , ale dalej to nie to ...


Edit : w koncu , po wielu trudach , udalo sie ... pomogla zmiana ustawien :

GPS w telefonie : com2 - port programu
AM - com2 , odczyt z portu 57600
+Xtra

i dziala , nie wiem , moze to kwestia szczescia , w kazdym razie udalo sie , temat uwazam za zamkniety.
Odpowiedz Firefox Windows XP/2003


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości