[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
odin fail galaxy s3 komunikat

Odin fail . Galaxy s3 komunikat
Witam
Mam problem z flashowaniem S3 przez Odin.
podczas flashowania fona w odninie wyskakuje FAIL
<ID:0/003>Complete(write) operation failed
I tak probowalem 5 razy takze inne romy.Każdy rom był jedno plikowym
Na telefonie mam komunikat "Firmware upgrade encountered an isuue. Please select recovery mode ind Kies mode & try again" no i ok podłączam do kiesa ale się nic nie dzieje ...cały czas łączy z telefonem. Co poradzicie?
Odpowiedz
Wersja odina jaką posiadasz?
.

Odpowiedz
Odin 3 V1.85 i Odin 3 V3.04 obydwoma nie idzie wysypuje się pod koniec flashowania przy modem. Odinstalowałem kiesa i na nowo install nic nie dało dalej się wysypuje. Teraz ściągam rom 3 plikowy i wtedy do XELLA update da rade
[Obrazek: beztytuuky.bmp]
Odpowiedz
Spróbuj, może co to da.
Dziwna reakcja i powiem że ja bym nie przypuszczał jak fon wykryje i plik jest w porządku coby takie cuda się działy.
Opisz gdy ci się uda z tym poradzić coś.Wink
.

Odpowiedz
(02-26-2013, 04:55 PM)XTeK napisał(a): Spróbuj, może co to da.
Dziwna reakcja i powiem że ja bym nie przypuszczał jak fon wykryje i plik jest w porządku coby takie cuda się działy.
Opisz gdy ci się uda z tym poradzić coś.Wink

Powinno pomóc poczytałem na forach i takie są problemy gdy telefon jest brandowany i wystarczy właśnie 3 plikowca i wtedy ładny odbrandowany powinien pójść. Ale poczekamy zobaczymy Big Grin
Odpowiedz
Trzymam kciuki, ale brand to chyba tylko wpis w efs.
Może się myle ale chyba nvdata za niego odpowiada.
Może i recovery jest zablokowane a to pewnie robi taki myk.Wink
.

Odpowiedz
(02-26-2013, 05:24 PM)XTeK napisał(a): Trzymam kciuki, ale brand to chyba tylko wpis w efs.
Może się myle ale chyba nvdata za niego odpowiada.
Może i recovery jest zablokowane a to pewnie robi taki myk.Wink
Tak więc walczać drugi dzień nad tym znalazłem jedną ciekawostke ja mam GT-I9305 a nie GT-I9300 a takie są romy tutaj na forum ....ściągam właśnie odpowiedni i zobaczymy w tedy Big Grin
Odpowiedz
Nooo to dobrze że nie uwaliłeś fona.Smile
.

Odpowiedz
dokladnie, masz farta ze fon Ci dziala Wink znajdz 3-plikowca zrob debrandowanie, i wgraj na to najnowszy ROM, zmien sobie CSC jakie CI pasuje Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości