02-26-2013, 06:38 AM
![]() |
|
![]() |
odin fail galaxy s3 komunikat |
Odin fail . Galaxy s3 komunikat
|
Witam
Mam problem z flashowaniem S3 przez Odin. podczas flashowania fona w odninie wyskakuje FAIL <ID:0/003>Complete(write) operation failed I tak probowalem 5 razy takze inne romy.Każdy rom był jedno plikowym Na telefonie mam komunikat "Firmware upgrade encountered an isuue. Please select recovery mode ind Kies mode & try again" no i ok podłączam do kiesa ale się nic nie dzieje ...cały czas łączy z telefonem. Co poradzicie?
Wersja odina jaką posiadasz?
.
Odin 3 V1.85 i Odin 3 V3.04 obydwoma nie idzie wysypuje się pod koniec flashowania przy modem. Odinstalowałem kiesa i na nowo install nic nie dało dalej się wysypuje. Teraz ściągam rom 3 plikowy i wtedy do XELLA update da rade
![]()
Spróbuj, może co to da.
Dziwna reakcja i powiem że ja bym nie przypuszczał jak fon wykryje i plik jest w porządku coby takie cuda się działy. Opisz gdy ci się uda z tym poradzić coś. ![]()
.
(02-26-2013, 04:55 PM)XTeK napisał(a): Spróbuj, może co to da. Powinno pomóc poczytałem na forach i takie są problemy gdy telefon jest brandowany i wystarczy właśnie 3 plikowca i wtedy ładny odbrandowany powinien pójść. Ale poczekamy zobaczymy ![]()
Trzymam kciuki, ale brand to chyba tylko wpis w efs.
Może się myle ale chyba nvdata za niego odpowiada. Może i recovery jest zablokowane a to pewnie robi taki myk. ![]()
.
(02-26-2013, 05:24 PM)XTeK napisał(a): Trzymam kciuki, ale brand to chyba tylko wpis w efs.Tak więc walczać drugi dzień nad tym znalazłem jedną ciekawostke ja mam GT-I9305 a nie GT-I9300 a takie są romy tutaj na forum ....ściągam właśnie odpowiedni i zobaczymy w tedy ![]()
Nooo to dobrze że nie uwaliłeś fona.
![]()
.
dokladnie, masz farta ze fon Ci dziala
![]() ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości