06-21-2016, 02:08 PM
![]() |
|
![]() |
nvidia shield problem z flashowaniem |
Nvidia Shield - problem z flashowaniem
|
Witam!
Mam problem ze sflashowaniem systemu za pomocą fastboota. Kernel, recovery flashują się bez problemu, ale system.img wywala błąd pod koniec. Cytat:C:\adb>fastboot flash system system.img co oznacza to InvalidSize? za duży obraz? Dzięki z góry za odpowiedź
Tak na "chłopski rozum" i w tłumaczeniu bezpośrednim oznacza to "nieprawidłowy rozmiar/wielkość". Co ciekawsze, ten ... hmmm... rozmiar wcale nie musi być za duży. Nie wiem jak "skonstruowana" jest nV Shield, ale nie wykluczam, że komunikat może dotyczyć również zbyt małego rozmiaru. Trudno też powiedzieć czy komunikat dotyczy stricte obrazu, którym romujesz urządzenie. Jeśli pochodzi on (obraz) z zaufanego źródła i w żaden sposób nie jest modyfikowany to, przynajmniej teoretycznie, powinien być on prawidłowy. Jest i taka możliwość, że w pliku obrazu bądź w jakiejś części jego zawartości brakuje kilku(nastu) kilobajtów... o ile chodzi tutaj o jakieś nieprawidłowości z rozmiarem obrazu.
Ale to tylko takie gdybanie. Tutaj jest potrzebny ktoś mający pojęcie o romowaniu Shielda. ![]()
<p><br></p>
Angielski znam, wiem co znaczy określenie InvalidSize
![]() ![]() Chyba ciężko żeby był za mały, bo takie rzeczy jak kernel, czy recovery flashowane były bez problemu ![]()
to w jaki sposób udostępnił to producent ? tzn w jakiej postaci ?
S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Nie jestem pewien, ale chyba to jest .zip pobierany przez OTA. Tyle, że byłem na jakimś CM12 więc w OTA nie moglem się bawić
![]() I już sobie poradziłem, flashując całego zipa sideloadem ![]()
brawo Ty
![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Jestem vice-mistrz yoda kappa
Zostawię notkę dla potomnych: Okazało się, że jestem kompletnym debilem i instalowałem firmware na inną wersję urządzenia ![]() Pozdrawiam ![]()
oj tam oj, bywa i tak. dobrze ze nie ucegliłeś urządzenia
![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości