![]() |
|
![]() |
nie można wykryć gps ani pobrac danych xtra |
Nie można wykryć gps ani pobrac danych xtra
|
Witam
Nagle po włączeniu automapy w omni i900 dostaje taki komunikat. Zmieniałem juz kilka romów, miałem modowany 6.1 i automape 6.8.1 i tam sie to zaczęło, wgrałem rom na WM 6.5 i nową mape 6.9-to samo. Zmieniłem radio na jcic2, miałem puja1-to samo. Wgrałem oficjalny samsunga saic3 wraz z radiem i AM 6.9-to samo. Zmieniłem port w automapie na com9 to zaczyna szukać ale po 30 min nawet nic nie wyszukuje na com7, com4 wyświetla że nie mozna uzyskac dostepu do portu., a danych xtra nie moge pobrac tzn połączony jestem z wifi i wyswietla mi po pare min jak dam pobierz dane xtra że jest problem z siecią a internet działa w omni-otwiera strony itp. Taka jak by odbiornik w telefonie się zepsuł, a telefon nie był narażony na zalanie, niską temp, upadek itp. Najgorzej jak by był to problem sprzetowy to naprawa była by nie opłacalna a tylko dla automapy tego telefonu nie sprzedałem. Proszę o pomoc, z góry dzieki
Też walczyłem ze swoim, trzeba ustawić kilka parametrów dokładnie jak wymgag Automapa i poszło.Gdzieś znalazłem na i nnym forum.Poszukam i sie odezwe. port chyba musi być com 6.
Nie no, omnia i WM to po prostu... Przez pierdołę może nie działać gps. CO ma jedno do drugie się pytam skoro nie ma karty sim? Włączyłem funkcje telefonu mimo że nie mam karty sim i xtra znalazło teraz bez problemu. Może pójdzie teraz automapa ale sprawdze i tu napisze co i jak za chwilę. Zgadza sie, wystarczy mieć włączona funkcje telefonu mimo nawet braku sim i na domyslnych portach wyszukuje. To jest chore ale... działa przynajmniej
Bez włączonego modułu GSM nie działa moduł GPS.
Wałkowane na forum (i na innych) wielokrotnie. A efagera jakby mógł nie opowiadać farmazonów to byłoby miło ![]()
Pozdrawiam
. : Uszczęśliwić kobietę nie jest trudno - o wiele trudniej jest samemu przy tym pozostać szczęśliwym : .
Nie dowierzałem że takie coś może wpłynąc na odbiornik gps, tzn ta jedna opcja więc zdumiałem ze to zadziałało
![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości