[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 2.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
cyanogenmod 9 stable nareszcie

[NEWS] CyanogenMod 9.0 Stable. Nareszcie !!!
[Obrazek: logo.png]

Info króciutkie ale treściwe.

Chłopacy z CyanogenMod Team chyba jednak wzięli się do roboty. Dzisiaj nastąpił wysyp stabilnego CM9 - dla ponad 40 urządzeń !!!

Pobieranie:
Kod:
http://get.cm/?type=stable
<p><br></p>
Odpowiedz
Ta, a na Ace'a nie ma wciąż... Pewno nie będzie, tak samo jak i JB.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
Oczywiście, że nie będzie...

Info za:
[Obrazek: google-logo-plus-0fbe8f0119f4a902429a5991af5db563.png]

Jak wynika z treści wpisu na Google+:
Kod:
https://plus.google.com/117962666888533781522/posts/MRnnvs3oFUF

CyanogenMod Team bierze definitywny rozwód z urządzeniami starszych generacji - chodzi tu o urządzenia oparte o procesor Snapdragon S1 (układy QSD 8x50, MSM 7x25, MSM 7x27 oraz MSM 7x27T).

Oznacza to mniej-więcej, że posiadacze takich smartfonów jak Google Nexus One; HTC: Hero, Legend, Desire, Wildfire; Motorola: Cliq, Backflip, Samsung Galaxy: Ace, Mini; Sony Ericsson: Xperia X10/mini oraz ZTE Blade pozostaną przy Androidzie 2.3 (CyanogenMod 7) i nie będą mogły liczyć na nowsze, oficjalne i dedykowane dla ich urządzeń wersje CyanogenModa.

I bęc.
<p><br></p>
Odpowiedz
Chodziło o HTC Ace czyli Desire HD. Użyłem nomenklatury używanej przez CM Team ale wyszła z tego nieścisłość.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
i tak 90% projektów nie wychodzi z pod ręki Cyan Team, tylko innych userów którzy sami przerabiali Cyanowe źródła ... więc w tej kwestii niewiele się zmieni
Odpowiedz
W sumie cyan wydaje rom do paru urządzeń, reszta to źródła których używają userzy, tak więc mogę śmiało powiedzieć że hd2 wczoraj wszedł w fazę stable, jak zawsze nieoficjalnie Smile
Chyba czas na coś nowego?

Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2

[Obrazek: banner2.gif]

Omnia i900->hTC Dream (T-Mobile G1)->hTC ChaCha->hTC Leo
[/align]
Odpowiedz
(08-10-2012, 11:18 PM)Toldo napisał(a): Chodziło o HTC Ace czyli Desire HD. Użyłem nomenklatury używanej przez CM Team

Sorencjusz. O tym nie wiedziałem Confused

(08-11-2012, 04:28 AM)Phenom napisał(a): i tak 90% projektów nie wychodzi z pod ręki Cyan Team, tylko innych userów którzy sami przerabiali Cyanowe źródła ... więc w tej kwestii niewiele się zmieni

Zmieni się o tyle, że starsze urządzenia nie będą miały "firmowego" CM9. No i pewnie support jako taki tylko u kucharzy a nie u CM Team. Jeśli dane źródła będą choć trochę "nie-ten-teges" to już nie każdy kucharz sobie z tym poradzi.

(08-11-2012, 09:04 AM)ChickenPie napisał(a): W sumie cyan wydaje rom do paru urządzeń, reszta to źródła których używają userzy

No niby tak, z tym że dotąd CM Team firmował to dla wszystkich wspieranych urządzeń - teraz oficjalnie wycofał się ze wsparcia dla kilkunastu starszych. Czyli pozostały w tym przypadku tylko "customy" CM.
<p><br></p>
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości