[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
mini microsd reader

Mini MicroSD Reader
Jedną z bardziej denerwujących opcji w Smartfonach jak i tabletach niektórych jest fakt że trzeba go rozebrać żeby dostać się do czytnika kart pamięci, a totalną bzudrą w galaxy S2 jest debilne wręcz zamontowanie slotu karty micro sd, gdzie bez wyjęcia bateri jej nie wyjmiemy ani nie włożymy, a z kolei kartę sim bez problemu da sie wyciągnąć (o zgrozo!). I nareszcie ktoś wpadł na ciekawy pomysł, tak tak wiem Toldo zrobił coś takiego a mianowicie mini czytnik kart pamięci na micro usb.

Podobno wspiera następujące urządzenia:[/color]

Samsung Galaxy S2, S3, Note, Note 2; Wsparcie 1 klasy
Motorola RAZR M, RAZR HD, RAZR MAXX HD; Wsparcie 1 klasy
HTC One X+, Evo 4G LTE (Sprint), DROID DNA;Wsparcie 1 klasy
Samsung Galaxy Nexus, Google Nexus 7 & Nexus 10; Wsparcie 2 klasy
Nook Color, Kindle Fire; Wsparcie 3 klasy
Tablety wykorzystujące RockChip & AllWinner chips; Sonicview N710; Wsparcie 1 klasy

1 klasa wsparcia - brak potrzeby modyfikacji oprogramiwania,
2 klasa wsparcia - Potrzebny jest root i specjalna aplikacja,
3 klasa wsparcia - Wymagany dedykowany Rom np CyanogenMod.

Polecam zobaczyć zdjęcia w artykule.

Urządzenie jest sprzedawane za 12$ ~40zł

Kod:
http://android.com.pl/news/11523-mini-microsd-reader-dla-nexusa-7-i-nie-tylko/
Odpowiedz
Tyle, że moje jest dedykowane, bo inne złącze ale tak po prawdzie to taki czytnik można własnym sumptem zrobić za znacznie mniej niż 40 pln. Dla mnie to żadna innowacja.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
Nooo, opcjonalnie można zrobić to z klocka np. do tabletu.Big Grin
Dla mnie dość słaby wygląd tego cudeńka.
Kartę zaś wyciągałem może z 2-3 razy w ciągu 2 lat.
.

Odpowiedz
(04-08-2013, 11:08 AM)Toldo napisał(a): tak po prawdzie to taki czytnik można własnym sumptem zrobić za znacznie mniej niż 40 pln.

Oj no można, można... wszystko można.
Jeśli każdy user mobilka byłby tak manualnie zdolny by sam sobie robić takie rzeczy to dystrybutorzy tego typu i podobnych peryferiów dawno by zbankrutowali Tongue

(04-08-2013, 03:21 PM)XTeK napisał(a): Kartę zaś wyciągałem może z 2-3 razy w ciągu 2 lat.

Dla przeciętnego usera może to być dosyć mocny argument "przeciw". Dokładnie tak jak piszesz - kartą SD nie wafluje się zbyt często.
Ja wiem, że znajdzie się zaraz kilka "bardzo ważnych powodów" dla których ten sprzęt jest must have, ale osobiście zgadzam się z XTeKiem co do kwestii wyjmowania karty SD z fona.
Jednocześnie nie zaprzeczam, że może on być przydatny - jednak IMO nie jest artykułem pierwszej potrzeby Smile

Enyłej... Ten gadżet faktycznie wygląda niespecjalnie i mogąc wybierać to wole Toldowe Lego Big Grin
<p><br></p>
Odpowiedz
Dlatego takie rozwiązanie jest dobre w sumie wyłącznie z urządzeniami, które nie mają gniazda kart.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości