[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 17 głosów - średnia: 3.18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
kilka pytan poczatkujacego o rom

Kilka pytan poczatkujacego o ROM
mam omnie z Orange

PDA I8000BVIJ1
CSC I8000IDEIJ2
Telefon I8000XXIJ1

win : 6.5 Professional 5.2.21865

chce zmienic na :

JE3 Sense 2.5.2016-MultiLang, WM EN 6.5.5 Personal
od shadowangel z Modaco.com

chyba ze mozecie polecic cos duzo ciekawszego

cooker udostepnil do sciagniecia wylacznie plik .nb0

jakie pliki bede zatem potrzebowal zeby zdebrandowac Orange i miec najstabilniejsze wersje ? na jezyku polskim specjalnie mi nie zalezy o ile przegladarki www beda go obslugiwac

czy wg. niektorych porad aby odbrandingowac mam wgrac najpierw na przyklad
wersje JE3-23662 Lite version a potem dopiero sam ROM

czy tez od razu pchac ten .nb0 oraz CSC tylko teraz pytanie czy
ma byc CSC_I8000NXXJE5.CSC czy jakas inna wersje ?

phone albo eboot tez lepiej sobie zmienic czy zostawic co jest ?

jakby ktos pytal to nie uzywam omni jako telefonu a jedynie wykorzystuje dostep do transmisji danych i dodatkowo udostepnianie dla laptopa
Odpowiedz
Zawsze najlepiej jest zaktualizowac eboot do najnowszego tzn taki jaki masz ROM, jak masz je3 to eboot JE3 i tak dalej. CSC oczywiscie tez w miare mozliwosci najnowsze, a phone to nie wiem czy jest nowsze od JD1 wiec je tez polecam Wink pozdrawiam. Aktualizacja wlasnie eboota czy csc wiaze sie z poprawnym dzialaniem uzadzenia, jesli aktualizujesz ROM do nowszego.
Odpowiedz
Csc z tego co wiem to XEO musi być żeby było bez brandingu.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
no tak, ale mysle ze wgrywajacy ROM juz sie zaglebil w instrukcje itp, wiec nie wspomnialem o tym... Smile tak jak wspomnial TOLDO

CSC XEO musi byc Smile (czysty polski jezyk bez brandingu)
Odpowiedz
ten rom "JE3 Sense 2.5.2016-MultiLang, WM EN 6.5.5 Personal"... ma tylko Sense multilang. a reszta jest EN, więc nie wiem czy CSC XEO będzie pasować.
Odpowiedz
bedzie pasowac jednak odpuscilem chwilowo ten ROM bo nie wiem czemu ale strasznie laguje
Odpowiedz
bo to rom z Sense... O2 to nie HTC zapamiętaj to sobie...
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
aaa tam nie jest zle, powrzucalem dzisiaj troche romow w tym i twojego (ale tez lagowal) i aktualnie skonczylem na

nOObody and Rapid Sense 2.5 ROM

i ten calkiem przyjemnie chodzi, nawet przy mniejszej liczbie wolnego ramu szybciej przerzuca Sense
nie wiem pewnie cos przekombinowalem i wgralem nieodpowiedni CSC chociaz zawsze staralem sie
zeby byl zgodny z romem ale teraz zostawilem taki jakis modyfikowany od Sonblacka
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości