[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
zły wgrałem rom 7 9 kiano core quad

Kiano Core 9.7 Quad - wgrałem zły ROM
Witam,

Mam tablet Kiano Core 9.7 Quad (KC97Q), który pomimo resetu do ustawień fabrycznych i czyszczenia cache'u działał tak, że nie można było prawie nic na nim robić. Strony wczytywały się mega długo, WiFi rozłączało się i w ogóle nie można było z tego urządzenia korzystać normalnie. Przeszukałem różne fora internetowe i znalazłem ROM. Podłączyłem tablet do kompa, odpaliłem PhoenixSuite i zrobiłem flashowanie z formatem pamięci tabletu. Niestety, ale po zakończeniu procesu i pojawianiu się komunikatu, że wszystko zostało ukończone tablet nie uruchomił się.
Obecnie jego stan wygląda tak, że podświetla się tylko czarny ekran i słychać kliknięcie podczas naciskania przycisku uśpienia. Reset wykałaczką nie działa. Nawet nie wiem czy się ładuje jak podłącze ładowarkę. 

Okazało się, że wgrałem ROM oo Kiano Fly 10.1 Quad. Źle przeczytałem jaki ROM ściągam.

Jest jakaś szansa na pomoc z Waszej strony? Co można zrobić? Może uda się coś wgrać do niego, żeby można było korzystać?

Proszę o odpowiedź. 
Odpowiedz
jak poprawisz ten post tak aby był czytelny to może ktoś go przeczyta...
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
(07-21-2015, 09:11 AM)Ryrzy napisał(a): jak poprawisz ten post tak aby był czytelny to może ktoś go przeczyta...

Poprawiłem, ale nie wiem dlaczego po wpisaniu zrobił się taki dziwny i nieczytelny kolor czcionki Undecided
Odpowiedz
Gwarancja jest?
Jeżeli tak to oddać i powiedzieć że działał i nagle coś się zresetowało i wygląda jak widać.
.

Odpowiedz
wgraj ROM jaki powinien być Smile 10sekund z wujkiem google znalazło:

Kod:
http://chomikuj.pl/nanoscience/kiano+fly+9.7+soft

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
(07-21-2015, 12:26 PM)XTeK napisał(a): Gwarancja jest?
Jeżeli tak to oddać i powiedzieć że działał i nagle coś się zresetowało i wygląda jak widać.

Nie. Już nie ma gwarancji. Dlatego zdecydowałem się na kombinowanie samodzielnie.
Poza tym był już w serwisie z wyżej opisywanymi dolegliwościami i nic nie zrobili, bo wgrali od nowa taki sam ROM jak był.
Badziew nie serwis!
Odpowiedz
(07-21-2015, 12:38 PM)Ryrzy napisał(a): wgraj ROM jaki powinien być Smile 10sekund z wujkiem google znalazło:

Kod:
http://chomikuj.pl/nanoscience/kiano+fly+9.7+soft
No tak. Jest do Kiano Fly, a ja mam Kiano Core 9.7 Quad. Właśnie przez pomyłkę wgrałem od Kiano Fly i się zrypało Undecided
Odpowiedz
Aaaaa przepraszam, no to trzeba poszukac do kłada Wink albo innego chinskiego bliźniaka. Jutro poszukam cosik. Mozesz tez naposac do supportu kiano ze takpwy Soft potrzebujesz, moze wysla linka

Wysłane z mojego LG-D855

Odpowiedz
(07-21-2015, 07:48 PM)Ryrzy napisał(a): Aaaaa przepraszam, no to trzeba poszukac do kłada Wink albo innego chinskiego bliźniaka. Jutro poszukam cosik. Mozesz tez naposac do supportu kiano ze takpwy Soft potrzebujesz, moze wysla linka

Wysłane z mojego LG-D855

OK. Byłbym wdzięczny. Ja w sumie znalazłem takie coś w chińskich bliźniakach: http://chinagadgetsreviews.blogspot.com/...ck_79.html
I można tam ściągnąć ROM. Ale jak wgrać skoro tablet jest w takim dziwnym stanie?
Odpowiedz
No jak to jak ? Tak samo jak poprzednio Smile jesli rom jest w formie img to podlacz wylaczonego taba przytrzymujac ktorys vol i phoenix powinien go wykryc

Wysłane z mojego LG-D855

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości