12-01-2013, 02:46 PM
![]() |
|
![]() |
kernelowa pogadanka mamy jadzi taty janka czyli temat o wszystkim i niczym |
Kernelowa pogadanka mamy Jadzi, taty Janka - Czyli temat o wszystkim i niczym
|
Z tego co zauważyłem to wydajność 3D jest słabsza dlatego takie wyniki. I to pewno dlatego że jeszcze nie mamy kernela 3.0.36 ze wsparciem dotyku który włącza Dekodowanie HW dla Mali400MP. A ten CM działa na 3.0.8 więc trzeba czekać aż ktoś skompiluje go dla RK3066
Oj bez konkretnych źródeł to raczej dopracować kernel bardzo ciężko niestety.
@Ryrzy szukał "sorsów" niestety jest z tym krucho a dziwi bo chinole mieli by większy zbyt gdyby powstawało więcej "customowego" softu. ![]()
.
(12-01-2013, 02:46 PM)Łukasz Obajtek napisał(a): ...kernela 3.0.36 ze wsparciem dotyku który włącza Dekodowanie HW dla Mali400MP.... co to jest wsparcie dotyku ktory wlacza dekodowanie hw ?? ![]() ![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
OMG, czytanie ze zrozumieniem. Kernel w którym nie działa sterownik dotyku ale posiada włączone dekodowanie HW. Proste czy bardziej przeliterować ?
nadal nie rozumiem co ma sterownik dotyku - który notabene jest, bo jakby go nie było to by nie działał wyżej wymieniony dotyk ma do rzeczy... proszę przeliteruj
ale jest tu wogóle osoba która umie kompilować kernele Andka
![]() ![]() (12-02-2013, 06:31 AM)emil121bcf napisał(a): ale jest tu wogóle osoba która umie kompilować kernele Andka jest, np ja ![]() ![]() ![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
a no nie da się / w sumie kompilacja nie jest ciężka jeśli ma się gotowy kod ale ułożenie kodu lub modyfikacja to wyższa szkoła jazdy, sam kiedyś ten kompilowałem w C++, chciało by się podszkolić ale nigdzie nie znalazłem a może źle szukałem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
o boziu ludzie czytajcie . Jest kernel (3.0.36) w którym działa dekodowanie HW ale nie działa dotyk (inny sterownik dotyku) bo jeśli wiecie jak narazie nie ma możliwości rozłożenia kernela od RK30xx na części. A kodu źródłowego narazie też nie podali. Między innymi dlatego nie działa Dekodowanie HW oraz jest taka słaba wydajność na CM10.1. Prościej się nie da.
(12-02-2013, 12:47 PM)Łukasz Obajtek napisał(a): o boziu ludzie czytajcie . Jest kernel (3.0.36) w którym działa dekodowanie HW ale nie działa dotyk (inny sterownik dotyku) bo jeśli wiecie jak narazie nie ma możliwości rozłożenia kernela od RK30xx na części. A kodu źródłowego narazie też nie podali. Między innymi dlatego nie działa Dekodowanie HW oraz jest taka słaba wydajność na CM10.1. Prościej się nie da. no widzisz, nie można było tak od razu ?? klarownie, po ludzkiemu... kernela nie da sie nigdy rozłożyć, raz skompilowanego kernel.img już nie rozłożysz. źródła jako tako są, nie ma configu pod nasz tablet i tu jest problem. znając życie i chińskie tablety to też nigdy nie będzie. S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości