![]() |
|
![]() |
speedmod froyo 341mb ram |
[Kernel] SpeedMod Froyo 341MB RAM
|
Przedstawiam Wam swoiste cudo jakim jest przygotowany przez hardcore'a z xda kernel do naszego SGS'a
![]() Troszkę informacji o samym tworze: - Bazowany na kernelu JPM Froyo oraz modułach z XXJPO initramfs - Działa na każdym stockowym ROMie Froyo XXJPO/XWJPA oraz popularnych custom romach - widoczne 341MB RAM i działa nagrywanie w 720p - zawiera Universal Lagfix (by sztupy) - zawiera ClockworkMod recovery - zawiera Voodoo sharpness tweaks pod kątem UI (by supercurio) - SpeedMod: kernel jhash2 zastąpiony jhash3 - podniesiona wartość HZ kernela value mająca na celu przedłużenie życia baterii oraz większą płynność - używa BFQ IO scheduler - zoptymalizowane compiler flags: -mcpu=cortex-a8 -mfpu=neon -mfloat-abi=hard -fno-gcse -fprefetch-loop-arrays --param l2-cache-size=512 --param l1-cache-size=64 --param simultaneous-prefetches=6 --param prefetch-latency=400 --param l1-cache-line-size=64 Co wynika z tego bełkotu? Jest szybciej, lepiej i wydajniej ![]() sposób instalacji: 0) Upewniamy się, że mamy rom oparty o bazę JPA lub JPO (najnowsze wersje Froyo) 1) Odpalamy odina V1.3 (link poniżej) 2) wybieramy w miejsce pda: speedmod-kernel-vH1-250hz.tar 3) NIE ZAZNACZAMY RE_PARTITION ANI NIE WYBIERAMY ŻADNEGO PIT! 4) wchodzimy telefonem w download mode (włączamy tel z naciśniętym głośność w dół + home + power) 5) podłączamy telefon do komputera kabelkiem i gdy odin go wykryje naciskamy start 6) gotowe ![]() Jako, że kernel zawiera w sobie Ultimate Lag Fix, to możemy z poziomu recovery ustawić sobie lagfixa. Osobiście korzystam ze schematu no-rfs overkill JFS, ale panuje tu pełna dowolność ![]() advanvced ulk features -> lagfix options -> use NO-RFS overkill JFS -> advanced option -> bind_data_to_dbdata=data (zmieni się na bind_data_to_dbdata=false) Po tym wychodzimy z recovery, po drodze będzie chciał jeszcze zdaje się zrobić backup więc mu na to pozwolimy. Download: (moje uploady) kernel Kod: http://www.4shared.com/file/SFslDybb/speedmod-kernel-vH1-250hz.html Kod: http://www.4shared.com/file/2J_5M9Ct/speedmod-kernel-vI1-250hz.html Kod: http://www.4shared.com/file/AjPgpoGD/Odin3_v13_2.html ![]() EDIT: Nowa wersja kernela! Okazało się, że w dotychczasowych nie działał poprawnie sharpness fix i w tej zostało to poprawione.
Rzeczywiscie szybszy i co najwazniejsze wydluza zycie baterii. W połaczeniu z doc froyo -----REWELACJA
Wiem że poprzednie wersje miały problem z połączeniami głosowymi na sieci 3G [ Ja słyszałem oni mnie nie ] , czy to zostało poprawione ?
Prawdę powiedziawszy standardowo wyłączam tryb 3g na każdym romie, więc nawet nie wiem. Natomiast w komentarzach na xda do ostatnich wersji niczego takiego nie wyłapałem.
Teraz testuje druga wersje kernela bo z pierwsza rzeczywiscie byly male problemy z polaczeniami glosowymi i to w 2g ( ja slyszalem , a moj glos przerywal )
a jaka jest różnica kernel-vI1-250hz a k9
Skoro wiesz, że istnieje taki kernel to znaczy, że zaglądasz na xda, a to oznacza, że możesz sobie przeczytać
![]() Tak w skrócie: - nowa wersja ulk - wsparcie dla bootanimation - naprawiony jakiśtam błąd w skrypcie, który powodował corrupta danych
Wgrałem ten mod. Mam dostępne 341MB RAM a jak mają wyglądać te inne udogodnienia tego moda. Może to banalne dla Was ale screeny i opis co powinno się pojawić i gdzie w telefonie mogło by się znaleźć w wątku. Np.
Cytat:Osobiście korzystam ze schematu no-rfs overkill JFS, ale panuje tu pełna dowolność Żeby wybrać moją ulubioną opcję wybieramy kolejno w recovery:jak wygląda?
Cóż, wypisałem dokładnie kolejne opcje do wyboru z poziomu recovery. Nie mam cyfrówki żeby zrobić zdjęcie, a screena z recovery nie zrzucę ;d
Kolego a masz specyfikacje jak ustawić aby najlepiej zoptymalizować froyo na tym modzie
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości