[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 37 głosów - średnia: 3.35
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
speedmod froyo 341mb ram

[Kernel] SpeedMod Froyo 341MB RAM
Przedstawiam Wam swoiste cudo jakim jest przygotowany przez hardcore'a z xda kernel do naszego SGS'a Smile

Troszkę informacji o samym tworze:
- Bazowany na kernelu JPM Froyo oraz modułach z XXJPO initramfs
- Działa na każdym stockowym ROMie Froyo XXJPO/XWJPA oraz popularnych custom romach
- widoczne 341MB RAM i działa nagrywanie w 720p
- zawiera Universal Lagfix (by sztupy)
- zawiera ClockworkMod recovery
- zawiera Voodoo sharpness tweaks pod kątem UI (by supercurio)
- SpeedMod: kernel jhash2 zastąpiony jhash3
- podniesiona wartość HZ kernela value mająca na celu przedłużenie życia baterii oraz większą płynność
- używa BFQ IO scheduler
- zoptymalizowane compiler flags: -mcpu=cortex-a8 -mfpu=neon -mfloat-abi=hard -fno-gcse -fprefetch-loop-arrays --param l2-cache-size=512 --param l1-cache-size=64 --param simultaneous-prefetches=6 --param prefetch-latency=400 --param l1-cache-line-size=64

Co wynika z tego bełkotu?
Jest szybciej, lepiej i wydajniej Smile

sposób instalacji:

0) Upewniamy się, że mamy rom oparty o bazę JPA lub JPO (najnowsze wersje Froyo)
1) Odpalamy odina V1.3 (link poniżej)
2) wybieramy w miejsce pda: speedmod-kernel-vH1-250hz.tar
3) NIE ZAZNACZAMY RE_PARTITION ANI NIE WYBIERAMY ŻADNEGO PIT!
4) wchodzimy telefonem w download mode (włączamy tel z naciśniętym głośność w dół + home + power)
5) podłączamy telefon do komputera kabelkiem i gdy odin go wykryje naciskamy start
6) gotowe Wink

Jako, że kernel zawiera w sobie Ultimate Lag Fix, to możemy z poziomu recovery ustawić sobie lagfixa.

Osobiście korzystam ze schematu no-rfs overkill JFS, ale panuje tu pełna dowolność Wink Żeby wybrać moją ulubioną opcję wybieramy kolejno w recovery:

advanvced ulk features -> lagfix options -> use NO-RFS overkill JFS -> advanced option -> bind_data_to_dbdata=data (zmieni się na bind_data_to_dbdata=false)

Po tym wychodzimy z recovery, po drodze będzie chciał jeszcze zdaje się zrobić backup więc mu na to pozwolimy.

Download: (moje uploady)

kernel
Kod:
http://www.4shared.com/file/SFslDybb/speedmod-kernel-vH1-250hz.html
UPDATE: nowa wersja kernela: I
Kod:
http://www.4shared.com/file/2J_5M9Ct/speedmod-kernel-vI1-250hz.html
Odin V1.3:
Kod:
http://www.4shared.com/file/AjPgpoGD/Odin3_v13_2.html
Instalacja przez odina w zasadzie nie niesie za sobą jakiegoś większego ryzyka, a SGS'a chyba nawet nie da się uwalić, ale dla świętego spokoju chciałbym poinformować, że: TA METODA WGRYWANIA DZIAŁA U MNIE BEZPROBLEMOWO, ALE NIE DAJĘ ŻADNEJ GWARANCJI, ŻE ZADZIAŁA U INNYCH. DLATEGO NIE PONOSZĘ ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA EWENTUALNE BŁĘDY I KORZYSTACIE Z MOJEGO TUTORIALA NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ Smile

EDIT: Nowa wersja kernela! Okazało się, że w dotychczasowych nie działał poprawnie sharpness fix i w tej zostało to poprawione.
Odpowiedz
Rzeczywiscie szybszy i co najwazniejsze wydluza zycie baterii. W połaczeniu z doc froyo -----REWELACJA
Odpowiedz
Wiem że poprzednie wersje miały problem z połączeniami głosowymi na sieci 3G [ Ja słyszałem oni mnie nie ] , czy to zostało poprawione ?
Odpowiedz
Prawdę powiedziawszy standardowo wyłączam tryb 3g na każdym romie, więc nawet nie wiem. Natomiast w komentarzach na xda do ostatnich wersji niczego takiego nie wyłapałem.
Odpowiedz
Teraz testuje druga wersje kernela bo z pierwsza rzeczywiscie byly male problemy z polaczeniami glosowymi i to w 2g ( ja slyszalem , a moj glos przerywal )
Odpowiedz
a jaka jest różnica kernel-vI1-250hz a k9
Odpowiedz
Skoro wiesz, że istnieje taki kernel to znaczy, że zaglądasz na xda, a to oznacza, że możesz sobie przeczytać Big Grin

Tak w skrócie:

- nowa wersja ulk
- wsparcie dla bootanimation
- naprawiony jakiśtam błąd w skrypcie, który powodował corrupta danych
Odpowiedz
Wgrałem ten mod. Mam dostępne 341MB RAM a jak mają wyglądać te inne udogodnienia tego moda. Może to banalne dla Was ale screeny i opis co powinno się pojawić i gdzie w telefonie mogło by się znaleźć w wątku. Np.
Cytat:Osobiście korzystam ze schematu no-rfs overkill JFS, ale panuje tu pełna dowolność Żeby wybrać moją ulubioną opcję wybieramy kolejno w recovery:

advanvced ulk features -> lagfix options -> use NO-RFS overkill JFS -> advanced option -> bind_data_to_dbdata=data (zmieni się na bind_data_to_dbdata=false)

Po tym wychodzimy z recovery, po drodze będzie chciał jeszcze zdaje się zrobić backup więc mu na to pozwolimy.
jak wygląda?
Odpowiedz
Cóż, wypisałem dokładnie kolejne opcje do wyboru z poziomu recovery. Nie mam cyfrówki żeby zrobić zdjęcie, a screena z recovery nie zrzucę ;d
Odpowiedz
Kolego a masz specyfikacje jak ustawić aby najlepiej zoptymalizować froyo na tym modzie
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości