05-28-2010, 11:31 AM
![]() |
|
![]() |
karta graficzna do 500 zł |
Karta graficzna do 500 zł
|
Witam,mam problem z wyborem grafiki,chcę przeznaczyć około 500 zł na kartę i mam pytanie czy wybór kierować bardziej na karty Radeona
przykładowy wybór Radeon 5670 Radeon 5750 czy wybrać coś z rodziny GeForce ( 9800 GT , 250 GTS ) Chodzi mi o CENA - WYDAJNOŚĆ Co mi doradzicie ![]() ![]()
też sie zastanawiam co kupić właśnie bo moja 8600GT 3 letnia powoli nie wydala
![]() ![]() ![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
ja bym się skłaniał ku HD4850 lub gts 250 z przewagą na nvidię.
Jeśli pomogłem daj +
![]()
Popatrz na allegro, bo jeżeli, chciałbyś nie drogo, kartę obsługującą tesellację czyt. DX11, to kartę ATI kupisz nie drogo.
Ale ja akurat jestem posiadaczem karty NVidia GeForce GTX 280, i dlatego kartę NVidii bd, Ci polecał. Możesz jeszcze troszkę drożej kupić Radeonka HD 5750, który jak gdzieś się doczytałem, jest naprawdę dobry. Ale wybór i tak należy do Ciebie. Samsung Galaxy NOTE N7000 16GB + MicroSD Platinet 16GB cls4 PA 2.99 betaNINE.9+ 4.2.1 | Modem: LSC | Thor Kernel v0.34.1 CPU: 2x1.4GHz@2x1.6GHz | GPU: 400MHZ
Właśnie myślę nad 5750,bo w cenie 500 -550 zł to wydaje mi się,że Radeon jest lepszym rozwiązaniem niż Nvidia
![]()
radeon ma szynę pamięci 128 bitową więc będzie się dławił na rozdzielczościach HD bardziej od gts 250.Jeżeli nie grasz w rozdzielczości fullHD to możesz kupić radka
![]() Jeśli pomogłem daj +
![]()
Wiem i tu jest pies pogrzebany,powiem szczerze,że nie gram już w gry a co myślisz o tej karcie "GeForce with CUDA GTS 250 Gigabyte 1GB HDMI & DVI (PCI-E) Zalman"
![]()
z tego co czytałem to karta gts250 od gigabyte zbierał dobre opinie.Chłodzenie Zalmana powinno dobrze odprowadzać ciepło niestety nie wiem jak jest na tej karcie z głośnością( u siebie również mam chłodzenie zalmana i nie narzekam).Jeśli nie grasz w gry to możesz poszukać karty z 512 mb ramu co powinno zmniejszyć cenę(podobno karta nie wykorzystuje 1gb ramu w grach, nawet w fullHD).
Jeśli pomogłem daj +
![]()
Między 512 a 1 GB jest mała różnica w cenie a nie zaszkodzi mieć więcej,zdecydowałem się na tą kartę i 10-go ją kupuje,chyba,że do tego czasu coś się trafi innego hehehe
![]()
Kup 260GTS. Wydajnościowo porównywalna do 8800GT lub 9800GT. Mniej się grzeje i obsługuje DirectX11. Na Radka bym nie patrzył. ATI to wciąż nie to. Co zaś do pamięci. Bardziej patrz na szynę (najlepiej minimum 256bit). Pamięć większa jest potrzebna do monitorów powyżej 24 cali. Bzdurą jest dopłacanie do 1GB bo lepiej mieć więcej pamięci. Jeśli masz monitor <=24cali w zupełności 512MB wystarczy.
Pozdrawiam |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości