12-23-2011, 10:36 PM
![]() |
|
![]() |
jakie oprogramowanie do backup u windows 6 5 |
Jakie oprogramowanie do backup'u Windows 6.5
|
Witam, Chce zmienic system operacyjny w moim htc hd2, ktory obecnie oparty jest na Windowsie 6.5, na Androida 2.3.5... jenak ze jest to moja komorka sluzbowa, wiec chcialbym zrobic pelny backup telefonu... w przypadku gdybym musial ktoregos dnia go zwrocic. Dlatego potrzebne jest mi oprogramowanie ktore zrobi mi obraz telefonu, ktory bede mogl przechowac gdzies na kompie... tak zebym latwo i bezproblemowo wrocil do WM zachowujac wszystkie 'firmowe' ustawienia. Co polecacie?
P.S. Przepraszam za brak polskiej czcionki.
Będzie ciężko. O ile w wypadku Androida wystarczy nandroid backup z poziomu recovery, o tyle w wypadku WM brak takiego oprogramowania, które zachowa cały system z ustawieniami i danymi. Możesz zrobić backup danych pim, czyli kalendarza, kontaktów, mejli, smsów itp. oraz mediów bezproblemowo. Natomiast jeśli masz jakieś ustawienia firmowe, typu dostęp do serwera wewnętrznego, ustawienia sieci itp. to chyba pozostaje spisać gdzieś odpowiednie dane. Sam czysty system natomiast da się zachować w postaci dumpa ale trochę się trzeba narobić, żeby go spowrotem wgrać.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
hmm... OK... to w takim razie jakiego oprogramowania uzyc do tych backup'ow, ktore wspomniales??
Podstawa to Pim Backup (mejle, kalendarz, smsy, kontakty, zadania i w zasadzie jakiekolwiek inne ustawione ręcznie pliki zapisze), a Multimedia możesz ręcznie skopiować.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Np. PIM Backup
![]() Nie gap się! Buduj z nami MoDaCo.pl
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości