03-05-2011, 09:40 PM
![]() |
|
![]() |
jak wgrać nowego roma przywrócić oryginalnego tak aby nie utracić gwarancji ? |
Jak wgrać nowego roma / przywrócić oryginalnego roma tak aby nie utracić gwarancji ?
|
Witam
Jak w temacie Zależy mi żeby poznać sposób wgrywania roma do tego telefonu , oraz zachowania oryginalnego w celu dalszego korzystania z gwarancji (backup?). Jako iż jestem byłym posiadaczem Omni i900 temat Androida jest mi lekko obcy , dlatego proszę o wyrozumiałość. Bardzo mi zależy na gwarancji, gdyż moje "padło" zapewne znów tam szybko wyląduje... Za nic nie wnoszące wypowiedzi serdecznie dziękuję, szkoda czyjegoś i mojego czasu Pozdrawiam
Po pierwsze, musisz wgrać recovery. Opis wisi w tym dziale. Z recovery możesz zrobić backup obecnego romu jak i wgrać nowy. Natomiast pełen fabryczny rom z Playa masz również w tym dziale (nie wiem skąd masz telefon). O rom Orange się postaram.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Posiadam wersję Orange San Francisco (ładniej się logo prezentowało
![]()
W takim razie poniżej rom Orange:
Kod: http://loadbalancing.modaco.com/download.php?url=paul/blade/OUK_P729BV1.0.0B08-update-stock-blade-unsigned.zip Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Jest to wypowiedź użytkownika Balrog z innego forum, która najbardziej mi pomogła i uważam, że jest to dobra metoda.
ZTE z Orange Piszę po kolei jak robiłem : zgrałem na kartę podpiętą do pc przez czytnik : UniversalAndroot-1.6.2-beta5.apk recovery-clockwork-3.0.0.5-blade.img RecoveryManager_v0.29b.apk w telefonie zainstalowałem najpierw : ASTRO File Manager potem z poziomu tego programu zainstalowałem UniversalAndroot i zrobiłem roota, następnie ZTE-Blade Recovery Manager zainstalowałem też z poziomu ASTRO. W ZTE-Blade Recovery Manager ( z prawami SU ) wybrałem opcję Recovery - Install Recovery i wskazałem plik recovery-clockwork-3.0.0.5-blade.img. Potem reset oraz sprawdzenie czy recovery działa .. Kolejny etap to pobranie Japanese Jellyfish rom i zgranie go na kartę SD. Uruchomiłem program ZTE-Blade Recovery Manager wybrałem zakładkę Firmware wskazałem plik i po paru minutach było ps.: oczywiście po kolei sprawdzałem sumy kontrolne plików ..
Witam
Przeczytałem ten wątek i przyszła mi myśl że można do wszystkich plików dawanych na forum podawać sumy kontrolne co by zapobiegło ewentualnym błędom . Pozdrawiam ps. opis b.dobry ,ale strach przed utratą gwarancji jeszcze mnie powstrzymuje .
Zawsze możesz wgrać oryginalny rom producenta i gwarancja jest aktualna.
Pomogłem? Kliknij
![]() ![]()
Jako że to mój pierwszy post to witam wszystkich. Zaanbyłem żonie metodą kupna telefon ZTE blade z Playa i chciałem wgrać mu najnowszy firmware wersja flb-froyo-blade-r10b. Jako że nigdy tego nie robiłem to znalazłem taki fajny, prosty poradnik:
Kod: http://forum.android.com.pl/f277/zte-blade-tutorial-instalacja-clockwork-revovery-instalacja-custom-roma-w-49198/ Co w takim przypadku zrobić aby wrzucić mu nowy firmware?
Zawsze możesz przecież wejść do recovery i z jego poziomu wgrać rom czy inne recovery. Nie jest potrzebny żaden program. Osobiście jestem przeciwnikiem tego programu, owszem, jest dobry dla początkujących ale wiele nie ułatwia, a może nawet utrudnić jak widać.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości