![]() |
|
![]() |
jak to jest naprawdę z tym radio romem? |
Jak to jest naprawdę z tym Radio ROMem?
|
Hej,
Temat omawiany na wielu forach dot. Omnii, a nigdzie nie znalazłem jakiegoś rzeczowego komentarza. Ryrzy, do swoich ROMów nie dorzucasz Radio ROMu gdyż wtedy prawdopodobieństwo uwalenia telefonu jest większe. Większość poleca wrzucenie go oddzielnie, najlepiej GrandPrixem, co też w dniu dzisiejszym uczyniłem (wgrałem XBIC1). A co, jeżeli chciałbym swój telefon doprowadzić do stanu przed jakimikolwiek modyfikacjami (np. aby posłać telefon do serwisu)? Z ROMem nie będzie problemu, ale co z downgrade'em do wcześniejszego Radia? Ludzie piszą, że przez downgrade można też uwalić telefon, ale nigdzie nie widziałem konkretnych przypadków. Dlatego proszę o wyjaśnienie, jak to jest z wgraniem Radia które posiadało się wcześniej ![]() Pozdrawiam, DN
orginalne romy ze strony samsunga posiadaja "najnowsze oficjalne" radio zintegrowane.
Nie ma problemu z przejsciem na starsze radio. Pomoglem ? Daj + Pzdr dj.vadim ---------------------------------------------------- Tel: SGH-i900 Rom: i900SAID2/28230 PL M2DC by Ryrzy RadioRom: i900JCIC2
Trochę się nie zrozumieliśmy
![]() Ja chcę rozpatrzyć konkretny przypadek, w którym chce wrócić z XBIC1 do BVHH6 (o którym chyba przez przypadek wcześniej nie wspomniałem).
nie ma problemu,
za pomoca grandprixa mozesz wgrywac dowolne radia, bez znaczenia czy sa one starsze czy nowsze, info apropo wiekszego narazenia omni na uwalenie podczas downgradu to MIT. Lecz nie zapomnij, iz takie ryzyko zawsze istnieje. Pzdr dj.vadim ---------------------------------------------------- Tel: SGH-i900 Rom: i900SAID2/28230 PL M2DC by Ryrzy RadioRom: i900JCIC2
robilem updayty i downgrejdy wieele razy z roznych na rozne radio romy bo mi rozmowy przerywały sie przy wlaczony HTSPDA i nie ubilem telefonu ...
Wiekszosc RadioROM'ow mozesz darmowo pobrac ze strony okti'ego:
[dl=Radioromy]http://chomikuj.pl/okti/Omnia/radiorom[/dl] miedzy innymi znajdziesz tam swoje dotychczasowe radio... Pzdr dj.vadim ---------------------------------------------------- Tel: SGH-i900 Rom: i900SAID2/28230 PL M2DC by Ryrzy RadioRom: i900JCIC2
Z doświadczenia powiem tak: upgrade i downgrade nie szkodzą. Największa szansa na ubicie jest gdy się wgrywa ten sam radiorom który jest w urządzeniu albo robiąc to na Viście lub Win7 (ponoć wykonalne ale baaardzo łatwo ubić - wiem bo raz mi się udało, na szczęście tylko wykrzyknik na starcie)
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
jak długo może się wgrywać samo radio?
Mam coś takiego OnDeviceChange ![]() (1) Device name:5&e59a2ce&0&1 PDA Device 1 detected. --------------------------------------------------------------------------------------- PDA 1 starts downloading... --------------------------------------------------------------------------------------- PHONE will be written. Don't plug it out until the label becomes blue!!! --------------------------------------------------------------------------------------- (1) Now Port is Matched id:0, g_nOpenPhonePort:0 (1) Change usb Success OnDeviceChange ![]() strTemp:COM5 (1) Create-SUCCESS (1) KW.KIM Open retry (25) (1) KW.KIM Open retry (24) (1) KW.KIM Open retry (23) (1) KW.KIM Open retry (22) (1) KW.KIM Open retry (21) (1) KW.KIM Open retry (20) (1) KW.KIM Open retry (19) (1) KW.KIM Open retry (18) (1) KW.KIM Open retry (17) (1) KW.KIM Open retry (16) (1) KW.KIM Open retry (15) (1) KW.KIM Open retry (14) (1) KW.KIM Open retry (13) (1) KW.KIM Open retry (12) (1) KW.KIM Open retry (11) (1) KW.KIM Open retry (10) (1) KW.KIM Open retry (9) (1) KW.KIM Open retry (8) (1) Open-SUCCESS i wisi jakieś z 10 minut....
radiorom wgrywa się tylko i wyłącznie na XP
jeśli masz sprawdź czy poprawnie zainstalowały się sterowniki
zainstalowały bo wcześniej rom się wgrał bez problemów... mam xp...
przerwać flasha????? przerwałem.... i skończyło się na szczęściw wykrzyknikiem... próbuje znowu.... ufff poszło... |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości