[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 3.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
jak przywrócić telefon do czystego froyo? problemy z powrotem cm9

Jak przywrócić telefon do czystego froyo? (Problemy z powrotem z CM9)
Witam!
Opiszę może całą historię od początku.
Na początku miałem andka 2.2. Potem wgrywałem różne cmy najpierw 10 ale nie było flasha, potem 9, ale był niestabilny, potem 7, ale nie było flasha (i w dodatku zmienił mi ekrany startowe i do tej pory zamiast czerwonego loga motorla mam napis google, ten drugi start to wiem jak zmienić ale tego pierwszego to nie), potem z powrotem 9 tym razem stabilnna. Posiedziałem z tydzień ale były problemy tzn. jak telefon długo poleżał i ktoś zadzwonił to się resetował w momencie zapalenia ekranu. Postanowiłem więc wrócić do czystego systemu 2.2.
Wchodzę w recovery robię wipe cache i data biorę reboot a tu bach znowu cm9. I w dodatku 0 sieci połowy programów systemowych nie ma. No to myślę trudno wrócę do mojej kopi z cm9. Tylko, że kopia nie chce się przywrócić. System tak ale data wyskakuje error. No to trudno wgrywam od nowa czysty cm9. Nadal to samo ale chociaż aplikacje wróciły. Tyle tylko, że system nie pamięta ustawień gapps. tzn za każdym razem po uruchomieniu trzeba wybierać język itd
I tutaj pytanie do was jak to naprawić. Tak sobie myślałem, że to może przez avast anti-theft który niby ma zabezpieczenie przed flashowaniem i on coś blokuje, ale żeby go skasować musiałbym zainstalować avasta a nie da się bo gplay coś nawala i mimo wifi (siec nie dziala wgl) nie sciaga sie, ciagle lata ten pasek pobieranie.
Teraz spróbuję skorzystac z tego poradnika
http://www.modaco.pl/Thread-How-To-Zmian...-Defy-Defy
i wgrac 2.2 od t-mobile. Skoro przez recovery sie nie da to moze komputer podziala.
Prosiłbym jednak o podanie linka do czystego froyo bo nie przepadam za jakimś głupim logiem t-mobile przy każdym starcie czy na czym to bd polegało.
Proszę o waszą pomoc Smile
P.S. Na razie idzie RSD...

Dobra chyba już działa. Pomińcie poprzedni post i zróbcie dla mnie tylko jedno:
Proszę o podanie linka do czystego froyo (pliku sbf) (to logo t-mobile przy uruchamianiu mnie wkurza)
Odpowiedz
Dobra już przetrawię jak nie znajdziecie. Ale na przyszłość w sumie możecie zapodać to sobie zabunkruję Smile

XTeK edytował ten post dnia 09-01-2012 o godz. 10:54 AM ponieważ:

Nie pisz postu pod postem, edytuj poprzedni.

Odpowiedz
Kod:
http://www.2shared.com/file/1qi54n_D/JRDNEM_U3_342_179-002_DEBLUR_S.html
to chyba to

Tam, na górze jest taki przycisk

Odpowiedz
Ten plik gz mi nie wchodzi przez rsd lite. Tylko sbfy Sad
Odpowiedz
Hmm, go chyba trza rozpakować

Tam, na górze jest taki przycisk

Odpowiedz
tylko jak ;/
Odpowiedz
Przecież są linki do strony z czystymi sbf, wystarczy przeczytać tematy w dziale Motki Defy Smile

Kod:
http://www.modaco.pl/Thread-ROM-Romy-stockowe-do-MB525-Defy
,

a jak przywrócić? Po prostu RSD Lite i wgrać SBF Smile
Nie gap się! Buduj z nami MoDaCo.pl
Odpowiedz
Tak ale tu jest T-mobile i orange a ja szukam czystego
Odpowiedz
Nie urażając - pod podanym linkiem stoi jak wół na liście niebrandowany rom do Defy z językiem polskim Smile

Nie wiem, co tak naprawdę oglądasz, ale temat dotyczący romów (link podany w poście powyżej) jest przedostatni na liście, na drugiej stronie tematów w dziale Wink
Nie gap się! Buduj z nami MoDaCo.pl
Odpowiedz
Nigdzie nie widzę napisu niebrandowane. Widzę tylko "komplet romów stockowych" a to nie to samo chyba.
Otwiera mi się taka oto stronka
[Obrazek: beztytuunmz.png]
I tam są różni operatorzy czyli są to softy brandowane.
A do tego tematu dotarłem sam już dawno ale go olałem bo tam są brandowane Smile NO chyba, że jeżeli jest zmienione samo logo start to jeszcze nie jest branding bo w sumie nawet żadnych tapet z T nie zauważyłem, tylko to logo (no i tona śmieć-appów - wywaliłem root app delete) Myślę, że bez brandingu powinien być czysty a nie kurde jakieś demo simsów Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości