[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 18 głosów - średnia: 2.72
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
host usb wybór kupna

Host USB wybór kupna
Witam chciałbym nabyć Host Usb do SGS II, widziałem że są w sprzedaży takie cuda na alledrogo jednakże są to w większości adaptery jedno segmentowe , przeglądając oferty natknąłem się na kabelek od Nokii CA-157 który względem innych adapterów wydaje się praktyczniejszy ponieważ posiada przegub (czyt. kabel) dzięki czemu gniazdo micro usb w telefonie przy podłączeniu z tym kablem oraz z np. pendrivem jest mniej narażone na uszkodzenia.

Co polecicie kupić ?

Odpowiedz
właściwie to obojętnie... XteK1 polutował sobie sam taki host... kup taki który będzie dla ciebie wygodniejszy
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
Ja bym kupił ten z kabelkiem...
Tez mialem kupić ale narazie zakupiłem kabelek MHL HDMI oraz baterie o wiekszej pojemności Smile
Odpowiedz
Odnośnie tego kabelka od Nokii to trzeba podpiłować trochę wtyk ponieważ nie wejdzie do SGS II - info dla tych co zamierzają kupić !

Ryrzy czy ten kabelek od Nokii będzie w 100% kompatybilny po uprzednim podpiłowaniu wtyczki ?
Odpowiedz
usb to usb to tylko 4 kable miedzy dwoma wtyczkami i co tam trzeba piłować ?
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
ale sa takie hosty usb nie od nokii na alledrogo...
Odpowiedz
zapodam zdjęcie co trzeba przypiłować zdj
Odpowiedz

nokia ma prostokątne host usb micro.
Ja swój "upiłowałem w taki sposób. Nawet z jednej strony blaszka mi całkiem odpadła, lecz nie przeszkadza to w normalnym użytkowaniu.
Odpowiedz
Ja jak Ryrzy mówi zrobiłem sam z przelotki do słuchawek od nokii za kilka zeta dosłownie i starego przedłużacza usb.
Prościzna a gamza aż miło.
Niektórzy na allegro przerabiają z tego co widzę przelotki micro na gniazdo usb i robią z tego hosta bo niby rozbieralne, potem sprzedają za hosta a roboty praktycznie 2 min. mają.
Co do tej od nokii to zadziała tylko trza piłować bo nokia ma inne troszkę gniazdo i nie wchodzi.
.

Odpowiedz
A ja za 19zł plus 5zł przesyłka kupiłem na allegro taki zestaw.

[Obrazek: 20120517_143125.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości