![]() |
|
![]() |
host usb wybór kupna |
Host USB wybór kupna
|
Witam chciałbym nabyć Host Usb do SGS II, widziałem że są w sprzedaży takie cuda na alledrogo jednakże są to w większości adaptery jedno segmentowe , przeglądając oferty natknąłem się na kabelek od Nokii CA-157 który względem innych adapterów wydaje się praktyczniejszy ponieważ posiada przegub (czyt. kabel) dzięki czemu gniazdo micro usb w telefonie przy podłączeniu z tym kablem oraz z np. pendrivem jest mniej narażone na uszkodzenia.
Co polecicie kupić ?
właściwie to obojętnie... XteK1 polutował sobie sam taki host... kup taki który będzie dla ciebie wygodniejszy
S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Ja bym kupił ten z kabelkiem...
Tez mialem kupić ale narazie zakupiłem kabelek MHL HDMI oraz baterie o wiekszej pojemności ![]()
Odnośnie tego kabelka od Nokii to trzeba podpiłować trochę wtyk ponieważ nie wejdzie do SGS II - info dla tych co zamierzają kupić !
Ryrzy czy ten kabelek od Nokii będzie w 100% kompatybilny po uprzednim podpiłowaniu wtyczki ?
usb to usb to tylko 4 kable miedzy dwoma wtyczkami i co tam trzeba piłować ?
S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
ale sa takie hosty usb nie od nokii na alledrogo...
zapodam zdjęcie co trzeba przypiłować zdj
Ja jak Ryrzy mówi zrobiłem sam z przelotki do słuchawek od nokii za kilka zeta dosłownie i starego przedłużacza usb.
Prościzna a gamza aż miło. Niektórzy na allegro przerabiają z tego co widzę przelotki micro na gniazdo usb i robią z tego hosta bo niby rozbieralne, potem sprzedają za hosta a roboty praktycznie 2 min. mają. Co do tej od nokii to zadziała tylko trza piłować bo nokia ma inne troszkę gniazdo i nie wchodzi.
.
A ja za 19zł plus 5zł przesyłka kupiłem na allegro taki zestaw.
![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości