![]() |
|
![]() |
htc sensation odczucia i wrażenia z użytkowania |
HTC Sensation - Odczucia i wrażenia z użytkowania
|
![]() Podstawowe informacje ![]() HTC SENSATION - Odczucia i wrażenia z użytkowania Witam
![]() ![]() Generalnie, jestem telefonicznym maniakiem. W telefonach cenię sobie szybkość działania, wykonanie (jestem pedantem, czasem aż za bardzo^), jak i również jakość podzespołów (hardware - oczywiście procesor, ram jak i czytelny i duży ekran, gdyż małe nie są dla mnie, zważywszy na to, że noszę okulary). Przed zakupem HTC Sensation byłem w posiadaniu (przez kilka miesięcy)telefonu Samsung Galaxy S (I-9000), z którego byłem jak najbardziej zadowolony, jednak z uwagi na jego "lata", na rynku pojawiło się wiele nowinek technologicznych, wartych uwagi (choć to oczywiście rzecz gustu - każdy preferuje co innego, jednemu podoba się jedno, a drugemu coś całkiem innego = nie po to jest ten temat, aby się wykłócać i snuć spory, czy też refleksje w kategorii "co lepsze, a co gorsze").
SGS to telefon, ktorego nie powinienem porównywać do Sensation, aczkolwiek z uwagi na jego dłuższe posiadanie, będe się do niego czasem odwoływał. Po pewnym okresie czasu posiadania GalaxyS, zapragnąłem kupić coś nowego - wybór padł własnie na Sensation, z uwagi na firmę(telefony wolniej tracą na wartości, niż chociazby Samsung), oraz nakładkę HTC Sense(choc to oczywiście rzecz gustu, niektórzy preferują TouchWiz Samsunga).
HTC zakupiłem kilka dni temu na jednej z aukcji allegro. Pierwsze co rzuca się w oczy po wyjęciu smartphone'a z pudełka to przede wszystkim wielki, 4.3calowy ekran o rozdzielczośći 960x540 wykonany w technologii SuperLCD. W przeciwieństwie do ekranu SAMOLED, zamontowanego w GalaxyS, ekran w Sensation posiada kolory bardziej wyblakłe, o mniejszym nasyceniu i gorszych kątach widzenia - z jednej strony minus,aczkolwiek sytuację poprawia fakt o wielkiej rozdzielczości ekranu HTC, ktora sprawia, że przeglądanie internetu , czy też czytanie ebooków(nawet małe czcionki) jest dla mnie czymś niezwykle wygodnym i przyjemnym. W SGS z racji na PentLine, małe czcionki charakteryzowały się małą ostrością, były poszarpane i często nieczytelne. Jakość wykonania telefonu stoi moim zdaniem na całkiem wysokim poziomie - połączenie aluminium + guma na tylniej częsci telefonu sprawiło pozytywne wrażenie dla mych oczu jak i rąk - telefon trzyma się dobrze, z pewnością pewniej , niż SGS'a, który sprawiał , że moje myśli balansowały wokół : "za chwilę wypadnie mi z rąk". Ekran w Sensation pokryty jest (wg. informacji z sieci) warstwą, zmniejszającą smużenie się ekranu - wydaje mi się, że w pewnym stopniu to faktycznie działa i ekran nieco trudniej łapie odciski palców - na pewno łatwiej jest pozbyć się ich szmatką, niż z ekranu w SGS'ie. Co do interfejsu telefonu - mnie HTC Sense niezwykle przypadło do gustu - ekrany przewijają się bez zacięć, z płynnością. Interfejs jest schludny, cieszy oko. Pogoda prezentuje się okazale, również wygląda całkiem dobrze. Po przerzuceniu się z TouchWiz(3 i 4), HTC Sense usatysfakcjonowało mnie najbardziej - Szybkość działania , Personalizacja(Widgety) + Desing = pełne zadowolenie. Ogólne działanie systemu - nie mam żadnych zastrzeżeń, na chwilę obecną
![]() Generalnie telefon cały czas poznaję i opanowuję go - wraz z czasem liczba mych spostrzeżeń z pewnością będzie bardziej okazała, jednakże z pewnością jestem zadowolony z zakupu tegoż telefonu i nie zamierzam go zmieniać na nic innego, jak narazie. Wielu ludzi zastanawia nad wyborem pomiędzy Samsung Galaxy S II , a HTC Sensation. Moim zdaniem jest to rzecz gustu oraz tego, co oczekuje sie od smartphone'a. Ja wybrałem HTC, gdyż wykonanie SGS'a II (plastik etc.) już mi nie odpowiada, choc fakt - jego mała grubośc jest jak najbardziej imponująca . Ja jednak wolę telefon nieco grubszy, a przynajmniej z lepszych materiałów. Górę wziął również oczywiście fakt o posiadaniu SENSE oraz sama firma - mam już dość tych spadków cen Samsunga - fakt - wszystko na rynku traci na wartości - takie są realia - aczkolwiek HTC owe spadki ma mniejsze i jest to widoczne gołym okiem. Trzymałem w rękach SGS'a II nie raz - jego ekran ma naprawdę świetne kolory(ale też strasznie duze nasycenie), jednak gdy widzę obok Htc Sensation mój wybór jest oczywisty i jednoznaczny.
![]() ![]() HTC SENSATION - Pierwsze Spojrzenie Kopiowanie wypowiedzi zabronione.
Samsung Galaxy Note II White
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości