05-07-2012, 02:23 PM
![]() |
|
![]() |
htc evo 3d pierwsze wrażenia mini recenzja |
HTC Evo 3D - Pierwsze wrażenia, mini recenzja
|
![]() Na wstępie chciałbym zaznaczyć że na Evo 3D przesiadłem się z staruszka LG GT540, także wszystko jest dla mnie "wow" ![]() ![]() Wykonanie HTC Evo 3D jak i większość produktów firmy HTC jest solidnie wykonany. Przedni panel w większości zajmuje wielki, 4,3 calowy wyświetlacz (o którym więcej w dalszej części). Poza wyświetlaczem mamy jeszcze 4 dotykowe przyciski (Home, Menu, Wstecz oraz Szukaj), kamerkę do wideo rozmów (1.3Mpx), czujnik zbliżeniowy, czujnik natężenia światła oraz oczywiście głośniczek rozmów. W tyle wyróżniają się 2 aparaty 5Mpx (w niektórych wersjach HTC daje jedną kamerkę 5Mpx a drugą 2Mpx). Poza aparatami mamy 2 diody LED, które służą jako lampa błyskowa, ewentualnie jako latarka (tej opcji właśnie często mi brakowało w poprzednim telefonie). Poza tym do dyspozycji mamy klawisze głośności, spust migawki aparatu oraz przełącznik trybu 2D/3D z prawej strony telefonu, wejście na słuchawki - góra prawa strona, włącznik/blokada ekranu - góra lewa strona. Klapka baterii jest wykonana z gumowo-plastikowego czegoś ![]() Oprogramowanie Evo 3D w tej chwili dostarczane jest z Androidem 2.3.4 z nakładką HTC Sense 3.0. Szczerze mówiąc fabryczne oprogramowanie działa bardzo dobrze, dla nie wymagających w zupełności wystarczy. HTC zapowiedziało aktualizacje do Androida ICS 4.0.x. Dosłownie kilka dni temu pojawił się custom ROM oparty na wycieku ICS, więc lada moment możemy się spodziewać oficjalnego RUU ![]() Sprzęt CPU - Sercem HTC Evo 3D jest 2-rdzeniowy procesor Qualcomm MSM8260 taktowany na 1,2GHz - Nawet bez OC działa dobrze, jednak dla bardziej wymagających dostępne są modyfikowane kernele na których można go kręcić nawet do 1.89GHz (osobiście sprawdzałem do 1.7GHz). GPU - na pokładzie Evo mamy wydajny układ graficzny Andreno 220 Pamięć - Evo 3D został wyposażony w 1GB wbudowanej pamięci ROM oraz 1GB pamięci RAM Wyświetlacz - Wyświetlacz użyty w tym modelu jest wielkim (w sumie pojęcie względne teraz) 4,3 calowym SuperLCD o trochę nietypowej rozdzielczości qHD 540x960px. Kolory ładne, w słońcu nawet czytelny (oczywiście przy max podświetleniu). Aparat - 5Mpx dla zdjęć 2D, 2MPx dla zdjęć 3D. Po telefonach nigdy nie spodziewam się dobrych zdjęć... tak i tu, są ładne, znośne.. ale do prawdziwego aparatu brakuje ![]() 3D - tu jestem mile zaskoczony, myślałem ze to tylko bajerek, ledwo widoczny efekt a tu ładnie widoczne efekty ![]() Dotykówka - bardzo dobrze "łapie", czasem jest aż za czuły jak dla mnie ![]() ![]() Bateria - to było do przewidzenia... niby duża pojemność (1730mAh) a bateria schodzi w oczach... pierwsze zabawy telefonem, zmiana ROMu, wgrywanie aplikacji itp = 12h ![]() ![]() Pozostałe - Dodatkowo telefon został wyposażony w odbiornik GPS, żyroskop, kompas, port MHL, który działa jako złącze USB oraz HDMI (microUSB), diodę powiadomień (!), oczywiście wi-fi, BT, wejście na kartę pamięci To chyba narazie tyle ![]() Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu... Bliźniak HTC Sensation + 3D, więcej RAMu i tańszy ![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości