[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 2.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
htc evo 3d pierwsze wrażenia mini recenzja

HTC Evo 3D - Pierwsze wrażenia, mini recenzja

Na wstępie chciałbym zaznaczyć że na Evo 3D przesiadłem się z staruszka LG GT540, także wszystko jest dla mnie "wow" Smile To jak z malucha na mercedesa hehe Smile

Wykonanie
HTC Evo 3D jak i większość produktów firmy HTC jest solidnie wykonany. Przedni panel w większości zajmuje wielki, 4,3 calowy wyświetlacz (o którym więcej w dalszej części). Poza wyświetlaczem mamy jeszcze 4 dotykowe przyciski (Home, Menu, Wstecz oraz Szukaj), kamerkę do wideo rozmów (1.3Mpx), czujnik zbliżeniowy, czujnik natężenia światła oraz oczywiście głośniczek rozmów.
W tyle wyróżniają się 2 aparaty 5Mpx (w niektórych wersjach HTC daje jedną kamerkę 5Mpx a drugą 2Mpx). Poza aparatami mamy 2 diody LED, które służą jako lampa błyskowa, ewentualnie jako latarka (tej opcji właśnie często mi brakowało w poprzednim telefonie).
Poza tym do dyspozycji mamy klawisze głośności, spust migawki aparatu oraz przełącznik trybu 2D/3D z prawej strony telefonu, wejście na słuchawki - góra prawa strona, włącznik/blokada ekranu - góra lewa strona.
Klapka baterii jest wykonana z gumowo-plastikowego czegoś Smile Ale dzięki temu i dzięki wyprofilowaniu telefon leży dobrze w ręce.

Oprogramowanie
Evo 3D w tej chwili dostarczane jest z Androidem 2.3.4 z nakładką HTC Sense 3.0. Szczerze mówiąc fabryczne oprogramowanie działa bardzo dobrze, dla nie wymagających w zupełności wystarczy.
HTC zapowiedziało aktualizacje do Androida ICS 4.0.x. Dosłownie kilka dni temu pojawił się custom ROM oparty na wycieku ICS, więc lada moment możemy się spodziewać oficjalnego RUU Smile

Sprzęt
CPU - Sercem HTC Evo 3D jest 2-rdzeniowy procesor Qualcomm MSM8260 taktowany na 1,2GHz - Nawet bez OC działa dobrze, jednak dla bardziej wymagających dostępne są modyfikowane kernele na których można go kręcić nawet do 1.89GHz (osobiście sprawdzałem do 1.7GHz).

GPU - na pokładzie Evo mamy wydajny układ graficzny Andreno 220

Pamięć - Evo 3D został wyposażony w 1GB wbudowanej pamięci ROM oraz 1GB pamięci RAM

Wyświetlacz - Wyświetlacz użyty w tym modelu jest wielkim (w sumie pojęcie względne teraz) 4,3 calowym SuperLCD o trochę nietypowej rozdzielczości qHD 540x960px. Kolory ładne, w słońcu nawet czytelny (oczywiście przy max podświetleniu).

Aparat - 5Mpx dla zdjęć 2D, 2MPx dla zdjęć 3D. Po telefonach nigdy nie spodziewam się dobrych zdjęć... tak i tu, są ładne, znośne.. ale do prawdziwego aparatu brakuje Smile

3D - tu jestem mile zaskoczony, myślałem ze to tylko bajerek, ledwo widoczny efekt a tu ładnie widoczne efekty Smile W grach, filmikach (nawet z YT) oraz zdjęciach efekt 3D jest dobrze widoczny. Na początku męczy oczy, ale szybko się człowiek przyzwyczaja.

Dotykówka - bardzo dobrze "łapie", czasem jest aż za czuły jak dla mnie Smile nic nie trzeba dociskać, wystarczą delikatne muśnięcia Smile

Bateria - to było do przewidzenia... niby duża pojemność (1730mAh) a bateria schodzi w oczach... pierwsze zabawy telefonem, zmiana ROMu, wgrywanie aplikacji itp = 12h Smile drugie ładowanie juz lepiej bo 24h, kolejne - normalne używanie, troszkę grania, neta + sms/rozmowa to juz dzien i 16 godzin Smile można by i 2 dni przetrzymać... ale tak naprawdę to liczmy na to że dziennie musimy ładować telefon.

Pozostałe - Dodatkowo telefon został wyposażony w odbiornik GPS, żyroskop, kompas, port MHL, który działa jako złącze USB oraz HDMI (microUSB), diodę powiadomień (!), oczywiście wi-fi, BT, wejście na kartę pamięci

To chyba narazie tyle Smile
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu... Bliźniak HTC Sensation + 3D, więcej RAMu i tańszy Smile
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości