[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
pierwsze plus 6 honor wrażenia

HONOR 6 PLUS pierwsze wrażenia
Chciałbym się podzielić krótka opinią z pierwszych wrażeń i chwil z nowym telefonem Huawei Honor 6 PLUS
Zakupiłem go poprzez allegro w Chinach . W zestawie :
-telefon
-ładowarka kabel usb
-zestaw słuchawkowy
-2 folie przód tył 
-klucz do sim i dokumenty.
[Obrazek: Huawei-Ho_weqpqar.jpg][Obrazek: DSCF6570J_weaqeea.jpg] [Obrazek: DSCF6572J_weaqeqw.jpg]
Telefon smukły , z aluminiowymi wstawkami , może się podobać:
[Obrazek: DSCF6575J_weaqwpe.jpg] [Obrazek: DSCF6574J_weaqwhp.jpg] [Obrazek: DSCF6573J_weaqwhr.jpg]
W środku osiem rdzeni Kirim test antutu, faktycznie telefon bardzo płynnie działa,wszystkie aplikacji które używam bez problemowo odpalają.  :
[Obrazek: Screensho_weaqwrr.jpg]
Robiłem test GPS, tu honor łapie mniej sygnałów z satelit ale za to błyskawicznie w porównaniu z Galaxy S5 duos .
Jeszcze jeden wielki plus w stosunku do S5duos honor 6 Plus jest dualsim full active co oznacza ze obie karty są aktywne cały czas.
Największym minusem tego modelu jest nie zrozumiale dla mnie rozwiązanie że można dodać kartę pamięci nawet do 128 GB ale w miejsce karty sim 2 co wyklucza dualsim.Pozostaje zatem zakup modelu z 32 GB dyskiem.
Warty zauważenia jest aparat a raczej dwa aparaty z tyłu 8 mpx co razem daje bodajże 13 mpx Big Grin , z przodu 8 mpx.
[Obrazek: imagesjpg_weqpqwx.jpg]
Telefon jak już pisałem bardzo miły w dotyku i wyglądzie, podobnie w użytkowaniu .
Czytelny wyświetlacz pod różnymi kątami , nie ustępuje S5 a co więcej kolory naturalne, interfejs Huawei nawet moze być aczkolwiek ja używam Launchera Nova   .
[Obrazek: 111501468_weqpqns.jpg]
Telefon posiada 5.5" ekran i na nim przyciski funkcyjne ,które można konfigurować a dodatkowa ikonka pozwala je chować, jeszcze fajniejsze rozwiązanie to opcja przycisku pływającego coś na styl LMT, przyciski sprzętowe schowane pod małym kółeczkiem. 
Jest  opcja odblokowania dwuklikiem, na ekranie blokady po przesunięciu w gorę   dodatkowe skróty. 
[Obrazek: Screensho_weqhwre.jpg]
Na koniec najfajniejszy bajer :odpalanie aplikacji poprzez  rysowanie liter na ekranie blokady Smile
Jak na tę chwilę wydaje się że jest to dobry model dla miłośnika dualsim.
Kilka danych:

-system operacyjny Google Android w wersji 4.4.4 KitKat z Emotion UI 3.0
-5,5" ekran o rozdzielczości Full HD
-ośmiordzeniowy procesor Kirin 925 (4x Cortex-A15 i 4x Cortex-A7), Mali T628 MP4
-3 GB pamięci RAM
16/32 GB pamięci wewnętrznej + czytnik kart microSD
podwójna kamera główna 2x 8 Mpix i przednia 5 
Bluetooth, Wi-Fi, NFC
LTE Cat.6
dual SIM 
diodę podczerwieni, która pozwala wykorzystać smartfona w formie pilota.
akumulator 3600 mAh
Warta zauważenia kamera tylna z podwójnym obiektywem 2x8 mpx .
AngelWszystko jest trudne nim stanie się proste - Lepiej głupio zapytać niż mądrze uwalić telefon  oo
Odpowiedz
Ile takie cacko kosztuje, wygląda faktycznie dość miło.
Czemu z tyłu dwie kamerki, czy to 3D?
.

Odpowiedz
Podobno jest opcja 3 D, można ustawić przesłonę , można później edytować foto w formie 3 D :
https://www.youtube.com/watch?v=gfuCWlrX0K4

Koszt fona to około 1500-1600 PLN 16 GB  1800 PLN 32 GB.
AngelWszystko jest trudne nim stanie się proste - Lepiej głupio zapytać niż mądrze uwalić telefon  oo
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości