03-14-2011, 05:00 PM
W dniach 16.05.2019 do 13.06.2019 mail z forum nie działał poprawnie i mógł zgubić kilka maili, jeśli ktoś się próbował kontaktować proszę zrobić to ponownie. Za utrudnienia przepraszam!
![]() |
|
![]() |
galaxy s vs hd2 desire hd |
Galaxy S vs. HD2 vs. Desire HD
|
Witam
Niedługo kończy mi się umowa z orange. I zastanawiam się nad w/w. Czytałem wiele o tych modelach i dalej nie wiem co. Może ktoś stał przed takim wyborem i wybrał- to lub to i dlatego że... Za galaxy S: -nagrywanie HD -S. AMOLED -lepsze bebechy HD2 -mozliwośc 2-sys(to mnie najbardziej kusi) automapa na WM -większy ekran -minus to obsługa tylko 65 tys kolorów-też na adroidzie? Jak wygląda trzymanie baterii w hd2 w stosunku do galaxy? I czy da się zdjąć jakoś simlocka z hd2(z galaxy s się da) samemu tak jak z omni? Obecnie mam omnie I i nokię n95 8gb. Każdy uważa za wadę WM a ja z tym sys miałem pozytywne doświadczenia. Trochę się rozpisałem, dzięki ze wszelką pomoc ![]()
Wypowiem się, z racji tego iż stałem się posiadaczem sgs`a.
Posiadam go 3dni i nie mam z nim żadnych problemów. Bateria trzyma ładnie 3-4dni / jeżeli nie wystarczy na allegro za 150zł można kupić tkz. battery-pack Aparat bez flasha ale robi bardzo ładne zdjęcia. Szybki procesor. Ogólnie ma wszystko co jest dostępne obecnie na rynku. Co do Dis.HD, z tego co gdzieś się doczytałem, to posiada błąd z HD2, a mianowicie, przy robieniu zdjęć jest jakaś różowa plamka. A co mnie rozbawiło, nie ma przedniej kamery. Mały test 4smartfonów, a między innymi SGS i Dis.HD: Kod: http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,Szybki-test-porownawczy-4-smartfonow,wid,13203633,wiadomosc.html Samsung Galaxy NOTE N7000 16GB + MicroSD Platinet 16GB cls4 PA 2.99 betaNINE.9+ 4.2.1 | Modem: LSC | Thor Kernel v0.34.1 CPU: 2x1.4GHz@2x1.6GHz | GPU: 400MHZ
Dzieki za link i krótka ocene
![]() (03-14-2011, 05:46 PM)Dominik napisał(a): Też kiedys czytalem o tej rozowej plamce ale mieli to podobno naprawic, przynajmniej w hd2. Jak jest teraz to nie wiem.W hd2 poprawione zostało UPDATE`m, a w DHD dalej jest to samo [chyba że już wypuścili jakiś update. (03-14-2011, 05:46 PM)Dominik napisał(a): A jak z wykonaniem, jest ono tak slabe jak piszą inni?Mi osobiście wykonanie się podoba, innym nie wiem. (03-14-2011, 05:46 PM)Dominik napisał(a): Kupowałes go w sieci czy na wolnym rynku?Kupiony na alegro ;] (03-14-2011, 05:46 PM)Dominik napisał(a): Jak juz o bd miec brand orange:/ Zeby wgrac inny rom trzeba rootowac i czy trudne jest takie wgranie romu jak i sam root-podobne do wgrywania w omni?To zależy jaki chcesz. Wgrywanie romu nie jest trudne. A czy podobne do omni, to tak nie do końca. Omnie podpinałeś przy grandprix`ie i GP wywoływał tryb DL, a w sgs`ie musisz go wywołać sam. Samsung Galaxy NOTE N7000 16GB + MicroSD Platinet 16GB cls4 PA 2.99 betaNINE.9+ 4.2.1 | Modem: LSC | Thor Kernel v0.34.1 CPU: 2x1.4GHz@2x1.6GHz | GPU: 400MHZ
Dzieki za odp na moje pytania las3rr
![]()
No to ja wypowiem się o HD2
![]() Co do systemów to możesz ich mieć aż 4, tzn. WM 6.5, WP7, Android, Meego. Z kolorami na Andku tak samo jak na WM czyli 65k ale i tak oko człowieka nie rozpozna więcej(czy coś w tym stylu) ![]() Co do baterii to nie jest tak źle jak się wydaje, a mianowicie 1,5 dnia wytrzymuje spokojnie przy intensywnym używaniu. Wiadomo zależy od tego co robisz itd. Czasami trzyma 2 i więcej dni. Simlocka "domowym" sposobem nie zdejmiesz niestety. Wrażenia jak najbardziej pozytywne wszystko hula jak należy. Jeżeli lubisz bawić się w wgrywanie, modowanie itd. to telefon dla Ciebie. Andek działa po prostu świetnie, jest masa romów 2.2, 2.3 z sense i bez, jednym słowem OGROMNA ilość ![]() Kod: http://android.hd2roms.com/ Gdy zbliżałem się do zakupu rozważałem nad tymi telefonami co ty, jednak wybrałem HD2 i w 100% nie żałuję wyboru. Do DHD nie warto dopłacać jeżeli nie grasz w jakieś super hiper wymagające gry, bo DHD właściwie ma tylko lepszy chip graficzny(z najważniejszych) ![]() Wszystko chodzi naprawdę super płynnie tak jak na DHD. Jeżeli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem. Zanim o coś zapytasz użyj opcji SZUKAJ
Jeśli ci pomogłem daj + (03-14-2011, 09:09 PM)Pablo napisał(a): Z kolorami na Andku tak samo jak na WM czyli 65k ale i tak oko człowieka nie rozpozna więcej(czy coś w tym stylu) Rozpoznaje Pablo bo są przejścia kolorów które nazywają się gradientami. Widać schodki pomiędzy kolorami ![]() Sprawdzałem na O2 i SGSie szwagra. Tapetka u niego wyglądała ładnie zaś u mnie schodki a też mam paletę taką jak ty. ![]()
.
Możliwe, że tak ale przejścia to nie życie
![]() ![]() Zanim o coś zapytasz użyj opcji SZUKAJ
Jeśli ci pomogłem daj + (03-14-2011, 09:52 PM)Pablo napisał(a): Możliwe, że tak ale przejścia to nie życie wystarczy tapetka z przechodzącymi kolorami. Masz wtedy już lipe bez żadnych telefonów. ![]()
.
Sam już nie wiem, bo moje oko mało rozpoznaje
![]() ![]() Zanim o coś zapytasz użyj opcji SZUKAJ
Jeśli ci pomogłem daj + |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości