03-04-2011, 11:28 AM
![]() |
|
![]() |
beta2 na mojej pamieci bez linuxa kompie? |
Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie?
|
Pytanie tak jak w temacie, czy da się zainstalować bete2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie?
(03-04-2011, 11:28 AM)xxx777xxx napisał(a): Pytanie tak jak w temacie, czy da się zainstalować bete2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? Obecnie nie. Możesz użyć np. wmware player i stworzyć wirtualną maszynkę i zainstalować ubuntu. Po podłączeniu kablem USB telefonu w trybie "pamięć masowa" pojawi się ona na wirtualizowanym ubuntu - wtedy możesz dowolnie szaleć samemu. Aha, taka uwaga - tylko dla orłów ![]() (03-04-2011, 12:48 PM)rufik napisał(a):(03-04-2011, 11:28 AM)xxx777xxx napisał(a): Pytanie tak jak w temacie, czy da się zainstalować bete2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? O wmware player i wiryualnej maszynie słyszałem próbowałem się za to zabrać ale swoją przygodę z tym zakończyłem na próbie pobrania ubuntu, a wszystko dzięki super wolnemu i przerywającemu połączenie internetowi play on-line, pobranie na nim 700mb to katorga... Własnie przez to pytałem o możliwość instalacji bety2 na moja pamięć bez linuxa na kompie. No ale jeśli się nie da to trudno... Cytat:Aha, taka uwaga - tylko dla orłówod razu dla orłów... z tutorialem z modaco.com prosta sprawa a jeśli od razu poprawnie sformatuje się partycje to ok. 15 minut p.s. ext4 z nowym zImage działa, działają czujniki wynik w Quadrant 280pts
Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio.
Wystarczy z drugiej usunąć nawias i podmienić pierwszą.
.
(03-04-2011, 03:53 PM)XTeK1 napisał(a): Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio. Tylko tyle? Usunąć nawias, podmienić i działa na pamięci wewnętrznej bez karty pamięci? (03-04-2011, 04:38 PM)xxx777xxx napisał(a):(03-04-2011, 03:53 PM)XTeK1 napisał(a): Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio. Karta jest potrzebna, tylko system jest na wewnętrznej. A tak to tylko tyle. ![]()
.
(03-04-2011, 04:49 PM)XTeK1 napisał(a):(03-04-2011, 04:38 PM)xxx777xxx napisał(a):(03-04-2011, 03:53 PM)XTeK1 napisał(a): Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio. XTeK1 -> żeby zrobić instalkę na mojej pamięci Twoim romem należy zgrać pliki instalacji najpierw na moja pamięć czy na kartę pamięci ? czy Twoja instalka usunie ukrytą partycję WinMo, służącą do backupu systemu przy hard resecie ? Testowałeś u siebie taką metodę instalacji ? (03-05-2011, 10:41 AM)d00blan napisał(a):(03-04-2011, 04:49 PM)XTeK1 napisał(a):(03-04-2011, 04:38 PM)xxx777xxx napisał(a):(03-04-2011, 03:53 PM)XTeK1 napisał(a): Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio. Instalka tak jak zawsze na moją pamięć. Co do tego czy usunie ukrytą partycje to powiem szczerze że nie robiłem HR. a instalowałem już na pamięci wew. Nie wydaje mi się że skasuje bo widzę że wycięło 0,5 giga z partycji WM. Czyli raczej nie ruszyło nic poza tym. Tak testowałem u siebie i dziowa, tylko mam dosyć szybką karte i motam często dlatego zrezygnowałem. Jak zawsze gwarancji nie ma. ![]()
.
OK, postanowiłem spróbować
![]() 1. sformatowałem moją pamięć (zawiera 2 oryginalne partycje) i kartę pamięci (1 partycja fat32) 2. wgrałem pliki XTeK1 mod na moją pamięć i w folderze o2beta zamieniłem nazwę pliku z nawiasem na "sd.cpio.gz" 3. odpaliłem haret z folderu o2beta i tu koniec - napisało mi coś że nie może zamontować karty sd (invalid parametr) ![]() jakiś pomysł ? |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości