![]() |
|
![]() |
b7350 brak możliwości wygaszenia ekranu podczas działania gps |
[B7350] Brak możliwości wygaszenia ekranu podczas działania GPS
|
Witam.
Zauważyłem problem wymieniony w temacie. Szukałem dośc sporo w necie ale nie znalazłem rozwiązania. Gdy aktywny jest odbiornik GPS nie można wyłączyć ekranu w celu oszczędzenia energii. Tak się składa, że w większości używam gps podczas wypraw rowerowych i aplikacja (NoniGPSPlot) głównie służy do rejestracji śladu trasy, a tylko momentami do właściwej nawigacji, tak więc bezsensem jest jeździć z włączonym ekranem skoro można oszczędzić baterię skoro telefon i tak jest schowany w plecaku. NoniGPSPlot posiada opcję wyłączenia ekranu, jednak w momencie gdy się ją użyje ekran wygasza się na jakąś sekundę, po czym włącza się z powrotem z aktywną windowsową blokadą. Wciśnięcie przycisku blokady znów wygasza ekran na sekundę itd. Natomiast w iGo8 ekranu nie da się kompletnie wyłączyć. Wciśnięcie przycisku blokady tak jakby zrywa na chwilę komunikację z gps. Próbowałem instalować SmartLocka i kombinowac z jego opcjami ale nic nie pomogło. Zna ktoś rozwiązanie problemu? Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Samsung Omnia Pro 4 [B7350]
Palm Zire 71 SmartGPS SG310 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości