[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 14 głosów - średnia: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
android wrażenia

Android - wrażenia
Witam,

Ma ktoś może jakiś telefon z Androidem? Mógłby się podzielić wrażeniami? Najlepiej w porównaniu do WinMo Smile Najbardziej interesowałoby mnie jak to jest z Costum ROMami. Ponoć Android 2.x (zwłaszcza 2.1) jest DUŻO lepszy od 1.x (ale nie wiem w czym dokładnie Big Grin). Słyszałem, też że system niby sam łączy się do Internetu by sprawdzić jakieś rzeczy (poczta, rss, dokumenty, kontakty?) i przez to może nabić niezłe rachunki. Jak ktoś ma Androida, to niech się pochwali i napisze coś o tym systemie.
Pozdrawiam,
Paweł
Odpowiedz
Z tego co wiem to internet możesz zablokować takimi aplikacjami jak "APNdroid i Toogle Data" a przez WiFi normalnie będzie śmigać
[Obrazek: bannerbada.png]
Odpowiedz
I serio? Nikt na tym forum nie ma słuchawki z Androidem? Nie miał z takim fonem do czynienia?
Pozdrawiam,
Paweł
Odpowiedz
Ja mam HTC Magic na Anroidzie. Z racji tego, że gotowałem dość popularne ROM'y dla Diamonda to mam pewno porównanie, choć na pewno subiektywne. Znacznie lepiej obsługuje mi się Androida, zarówno w wersji 1.5 jaki i 2.1 aniżeli WM. Może to wynikać z tego, że Diamond był dość słabym telefonem na WM6.5/6.5.1 czy 6.5.3. Ponoć HD2 jest rewelacyjne pod każdym względem jeśli chodzi o obsługę. Generalnie ciężko powiedzieć - wszystko zależy od osobistych preferencji i tego do czego telefon ma służyć. Ja do WM już nigdy nie wrócę Smile
Odpowiedz
O. Ciekawe. Ja jak przeglądam internet to właśnie też powoli zaczynam się przekonywać do Androida. Ciekawi mnie obsługa sms, poczty oraz multimediów. Możesz coś napisać na ten temat? Ponoć jest spora różnica (na plus) pomiędzy A 1.x a 2.1, możesz coś napisać o tym?

Jeszcze niedawno zastanawiałem się nad Omnią II, ale ostatecznie zrezygnowałem. Posiedzę jeszcze trochę na 'starej' Omnii i przesiądę się na HTC Desire (względnie Legend czy Samsung Galaxy jakiś).
Pozdrawiam,
Paweł
Odpowiedz
2.1 dużo nie używałem ponieważ na dzień dzisiejszy nie ma ROM'u opartego na 2.1 na Magica, który by mi odpowiadał. Stąd też czekam na oficjalny update.

PS. Również planuję przesiadkę na Desire.
Odpowiedz
Tak samo jak mike1986 nie wyobrażam sobie powrót z wm... Android 2.1 jest świetnym softem, posiadam od paru dni Samsunga galaxy litle... i jestem bardzo mile zaskoczony. obsługą multimediów jak na smartfona z googlowym softem przystało na wysokim poziomie, praktycznie wszystko robisz przez konto na google, mail, kontakty, android market... Co do obsługi wiadomości to wygladowo jest praktycznie identycznie jak w wm 23547.. wiadomości są grupowane co do osób, klikając na jedna masz cala historie smsow. Co do samego systemu wymaga chwilkę przyzwyczajenia ... Na pewno dobre wrażenie co do systemu potęguje sam telefon.. szybki procek i pojemnościowy ekran co umila obsługę...
Odpowiedz
nie mozna porównać wm do androida pod wzgledem smsow. To wcale nie jest to samo -> przy tych samych parametrach sprzetowych w wm czekam 5 sekund, a w cupcake 1.5 - 1s. To jest powalająca róznica. Do tegp nie tylko grupuje smsy, ale tez wydarzenia wszelakie. Wszystko mozna miec w kolejnosci cchronologicznej, do tego nie czekajac na to, bo wszytsko sie dzieje zadowalajaco szybko :-)

BTW. uzywam LG GW620, od bardzo niedawna i wielu rzecyz nioeogarniam. Jednak zachwyt jest i to duzy. WM, czy tez WP odchodzi jak dla mnie w niepamięc.
W tym lg tez nie mam pojemnosciowego ekranu jak w wiekszosci urzadzen z WM, jednak obsluga jest calkiem inna , calkiem lepsza.
Do tego w tym modelu mam klawiature można by rzec "zaczerpniętą z HTC TouchPro2". Niebywałe cudoTongue

Jesli ktoś juz sie troche zna na tym systemie, to jak ugryźć karte pamieci, zabokować megaszybkie łączenie sie z internetem przez wszelakie aplikacje, i czy jets jakas darmowa nawigacja offline, z preinstalowanymi mapami, a nie pobieranymi w chwili uruchomienia nawigacji?
Odpowiedz
Navi offline - CoPilot Live 8,nie wiem jak działa nie testowałem.. a blokowanie internetu np. APNdroid, poszukaj jakieś dobre forum androidowe i wszystkie twoje zapytania na pewno będą wyjaśnione Smile
Odpowiedz
heh, ja sobie kupiłem motorole milestone, miałem omnie. a wrażenia: to dwa inne światy. oczywiście na plus dla androida. jedyne co lepsze w wm to gps z automapa na czele, a cala reszta bez porównania. prędkość prawie tak jak iphone, bateria dużo lepsza, aczkolwiek w omnii miałem już zużytą. wadą jest tez proces wgrywania romu, niby jest tak samo, masz program, podpinasz tel, pokazujesz programowi rom i klikasz wgrywanie. mi ten program nie rozpoznaje telefonu. wszystkie inne programy razem z Windows XP rozpoznają milestona tylko nie ten program. najbardziej w nim cieszy:
-predkosc działania,
-ekran, głównie czułośc, bo to jest pojemnościowy typ i rozdziałka.
-wygoda wgrywania aplikacji przez market
na gorzej są:
-możliwości personalizacji/modyfikacji wyglądu. standardowo nawet koloru skórki nie zmienisz.
-wspomniane wgrywanie romu(ale to pewnie wina kompa, aczkolwiek na wm tego problemu nie miałem)
ogółem to android to takie idealne wyważenie między iphonem, a telefonami z wm. nie ma tak absurdalnych braków jak iphone, i nie jest kulawy i powolny jak wm.
Ściągnałęś?? Klinknij [Obrazek: thumbsup.gif]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości