Niedziałające linki raportujemy klikając w 
![]() Reklama
|
|
|
|
[i900] szybka LCD a panel dotykowy ||
|
|
09-12-2011, 16:52:30
|
|||
|
|||
[i900] szybka LCD a panel dotykowy
Mam problem z wyegzekwowaniem u Samsunga gwarancji. Problem tkwi w tym, że Samsung powołuje się, że szybka LCD nie jest podzespołem telefonu, natomiast panel dotykowy tak. Zerknąłem w związku z tym do instrukcji serwisowej, która chyba gdzieś tu krąży na forum, znalazłem tak, że nie ma takich osobnych elementów. Z tego co rozumiem, czytając ten dokument, to jest ramka (sam brzeg), panel i wyświetlacz (w sensie matryca LCD). Czy mylę się? Czy rzeczywiście jest jakaś szybka, która nie jest panelem dotykowym? Pozdrawiam i proszę o pomoc, Jakub |
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|
09-12-2011, 17:04:19
|
|||
|
|||
|
RE: [i900] szybka LCD a panel dotykowy
szybka i digitizer to jedna część, nie da się osobno wymienić tego... to po prostu jeden element, digitizer pełni funkcje szybki
![]() Jeśli jest ona mocno porysowana (uszkodzona mechanicznie) serwis może odmówić jej wymiany. HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! ![]() |
|||
|
09-12-2011, 17:06:25
|
|||
|
|||
|
Nie, nie jest własnie. Nigdy zresztą nie był ekran porysowany na tyle żeby wyglądało to źle.
Co mogę zrobić w tej sytuacji? W jaki sposób powołać się, że to jest jedna i ta sama część, tylko w dwa różne sposoby opisana? |
|||
|
09-12-2011, 17:08:11
|
|||
|
|||
|
autoryzowany serwis powinien cos takiego wiedziec, dziwi mnie wogole taka sytuacja. Co sie wogole dzieje ? nie działa dotyk tak ?
HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! ![]() |
|||
|
09-12-2011, 17:15:38
|
|||
|
|||
|
no dobrze, nie chciałem tak wprost co by nie wywołać oburzenia na forum.
Sprawa dokładniej wygląda tak: Generalnie moja omnia od początku ma problemy z wifi, co gdzieś już czytałem, że Omnie i900 płatają figle przy pracy na ruterach Linksys, a takie własnie miałem 2 (i mam). Ciągle podaję to na gwarancję, za każdym razem zostawiają mnie z wiadomością że wszystko tu działa ok. Dodatkowo, od jakichś 2-3 mcy ciszej mnie słychać w telefonie, co jest po prostu uciążliwe, bo wiadomo, trzeba mówić nieco podniesionym głosem. Odp serwisu: za pierwszym razem, że źle trzymam telefon, że to zależy od zasięgu gsm itd, a teraz że jest wszystko w normie. I wreszcie ekran, który moim zdaniem po prostu się zużywa z czasem. Miesiąc, 2, czasem 3 ok, a potem kalibiracja co 2 dni żeby chodził przyjemnie. Ponieważ telefon za każdym razem miał wymieniany dotyk, złożyłem 4ty raz, myśląc że mi wymienią. Nic. Telefon do Samsunga, dowiedziałem się że 3 wymiany podzespołów stanowią podstawę do wymiany telefonu na nowy. Dlatego zacząłem walczyć z nimi, ale sprawa stanęła na tym, że wg Samsunga wymiana szybki LCD nie jest wymianą podzespołów, więc odmawiają wymiany. I właśnie nie mam zielonego pojęcia jak im to wytłumaczyć, że były 3 wymiany dotyku i że mam podstawę do wymiany telefonu Możesz coś poradzić mi? Może miałeś podobne przejścia?
|
|||
|
09-12-2011, 17:31:42
|
|||
|
|||
|
a no to co innego... faktycznie digitizer można rozpatrywać jako nie podzespół tylko osobna część i nie przysługuje wymiana telefonu... która imho i tak chyba już nie działa jak kiedyś i można naprawiać do woli chyba że serwis powie inaczej i wymieni (brak limitu 3 napraw).
btw. po tylu naprawach ja bym sie juz dawno tego telefonu pozbył... jakby digi naprawde zle dzialal wymienilbym go sobie sam (kosztuje doslownie kilka zlotych a wymiana trwa 10minut). HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery
|||
|
09-12-2011, 17:37:27
|
|||
|
|||
|
no ok, ale w pozostałych dwóch przypadkach zrobili to samo, tylko za pierwszym razem, jak jeszcze CCS był w Wa-wie, naprawę nazwali inaczej i właśnie z tego powodu odmawiają... jak naprawa jest opisana jako wymiana panelu dotykowego, to liczą normalnie jako wymiana podzespołu.
|
|||
|
09-12-2011, 17:42:32
|
|||
|
|||
|
yhm... no to nie wiem co możesz z tym zrobić, jedynie chyba udać się do rzecznika praw konsumenta po poradę jeśli tak chcesz o to walczyć. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery
|||
| Głosy: puchatekubus (+1) | |||
|
13-12-2011, 12:54:37
|
|||
|
|||
|
sprawa posunela sie dalej. w odpowiedzi na fax/pismo do samego Samsunga, dostalem list, gdzie zgadzaja sie na wymiane telefonu, z jednym zastrzezeniem, ze niesprawna sluchawke mam odeslac do Samsunga wraz z akcesoriami itd.
Dla dobra wszystkich forumowiczow, zwram uwage, ze najlepiej jednak zalatwiac wszystkie sprawy z reklamacjami pisemnie, w koncu od tej strony producent zachowuje sie uczciwie. Jednak mam baaardzo dziwne pytanie. Poniewaz moj touch nie jest jeszcze jakos bardzo zuzyty, a na wyslanie tela mam tylko kilka dni, chcialbym poradzic sie, czy jest jakis sposob by przyspieszyc zuzycie... Bawie sie telefonem odkad tylko pismo dostalem, ale czy jest cos jeszcze? Pozdrawiam, Jakub |
|||
|
13-12-2011, 13:16:53
|
|||
|
|||
|
heh, raczej nie da sie tego procesu przyspieszyc niestety...
btw z pisemną komunikacja masz racje, masz kopie tego co im wysylasz
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[-] [-]](images/collapse.gif)

puchatekubus

Możesz coś poradzić mi? Może miałeś podobne przejścia?