Niedziałające linki raportujemy klikając w 
![]() Reklama
|
|
|
|
Problem po wymianie digitizera ||
|
|
14-04-2010, 14:29:38
|
|||
|
|||
Problem po wymianie digitizera
Teraz pytanie - wadliwa partia digitizerów, reinstalacja systemu (hard reset czy coś innego)? Co Wy na to? |
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|
14-04-2010, 14:35:01
|
|||
|
|||
|
RE: Problem po wymianie digitizera
Moja rada... nie brać się za coś czego się nie potrafi.
Daj to lepiej sprzedawcy niech ci wymieni, zapłacisz parę groszy a będziesz miał zrobione poprawnie a on może sobie na bieżąco wziąć kilka sztuk i sprawdzić podczas wymiany. HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! ![]() |
|||
|
14-04-2010, 14:49:53
|
|||
|
|||
|
Wymiana digitizera to żadna filozofia, tym bardziej, że kiedy założę ponownie stary działa ok. Jakieś inne pomysły?
Zrobiłem hard reset i doszedłem do momentu kalibracji ekranu, która jest niemożliwa do przeprowadzenia. Teraz zaczynają się schody - czy da się ją pominąć? |
|||
|
14-04-2010, 15:25:51
|
|||
|
|||
|
sam sobie odpowiedziałeś na pytanie... nadal uszkodzony digitizer skoro stary jest ok.
HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! ![]() |
|||
|
14-04-2010, 17:07:10
|
|||
|
|||
|
Jesteś pewien że docisnąłeś taśmę odpowiednio?
Sony Ericsson Xperia Neo V | Android 2.3.7 Xdaily | NightElf Lite Experimental 9.6 | Baseband 64
Samsung Galaxy Tab 10.1 3G | 7500CELB1 Overcome 2.3.1 Honeycomb 3.2 | Pershoot's 2.6.36.4 Kernel | GSM XXKL3 Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! Pomogłem? -> Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! |
|||
|
14-04-2010, 18:09:16
|
|||
|
|||
|
Na 100% dobrze, bo gdybym robił coś nie tak to stary oryginał raczej też by nie zadziałał. Dzwoniłem do sprzedawcy i powiedział, że nie jest możliwe, żeby uszkodzona była cała partia, bo sprzedali tego 60 sztuk i nikt nie zwrócił. Najdziwniejsze jest to, że oba nowe digitizery zachowywały się podobnie - skalibrowane w miarę dobrze na dole i kompletnie niereagująca góra.
|
|||
|
14-04-2010, 19:00:40
|
|||
|
|||
|
Pozostaje Ci kupić u innego sprzedawcy. Jeśli też będzie tak samo to masz uszkodzony telefon.
Sony Ericsson Xperia Neo V | Android 2.3.7 Xdaily | NightElf Lite Experimental 9.6 | Baseband 64
Samsung Galaxy Tab 10.1 3G | 7500CELB1 Overcome 2.3.1 Honeycomb 3.2 | Pershoot's 2.6.36.4 Kernel | GSM XXKL3 Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! Pomogłem? -> Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! |
|||
|
24-12-2010, 22:52:11
|
|||
|
|||
|
Niech sprzedawca sprawdzi czy działają, jak nie wierzy. Jak stary działa to telefon jest w porządku. A tak poza tym to nie trzeba kleić taśmą dwustronną, obudowa sama go dociska, digitizer jest specjalnie tak zrobiony (sam mam podróbę i nie kleiłem jej, tylko założyłem obudowę).
|
|||
|
15-08-2011, 13:04:43
|
|||
|
|||
|
mam to samo, a raczej miałem
nowy "oryginalny do Samsung Omnia 2" a nie "nowy oryginalny samsung do Omnia2 czyli mała gra słów żeby nie odpowiadać za podróby mi udało się taśmę zachować, digitizer ok 1cm od dołu miał martwe pole wróciłem do starego, potłuczonego ale oryginalnego i wszystko OK |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[-] [-]](images/collapse.gif)

Krtekov

Ziomalek53