Niedziałające linki raportujemy klikając w 
![]() Reklama
|
|
|
|
Omnia 2 - szybka z warstwą dotykową || » Gdzie kupić oryginał, albo dobry zamiennik?
|
|
26-04-2011, 16:40:57
|
|||
|
|||
). Są też panele z dodatkowym uszczelnieniem, co by się przydało. Doradzicie coś? A może da radę jakoś lekko spolerować ryski tak by nie uszkodzić dotyku?
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|
27-04-2011, 19:02:43
|
|||
|
|||
RE: Omnia 2 - szybka z warstwą dotykową
(26-04-2011 16:40:57)mgcompany napisał(a): Przedni panel w mojej Omnii jest już dosyć mocno porysowany i przydałoby się go wymienić. Szybka jest razem z warstwą dotykową więc nie jest tania i ciężko jest znaleźć oryginalną. Czy ktoś już zmieniał taki panel i może polecić sklep, czy sprzedawcę gdzie można dostać takie coś? Na Allegro jest trochę tego, ale ceny zaczynają się od ok. 25zł za podróby. W miarę dobrze wyglądają te sprzedawane za ok. 50zł, ale też nie wiadomo czy są oryginalne (a każdy pisze, że "oryginał" kup folię ochronną, ona matowi zarysowania że praktycznie ich nie widać. No chyba że dotyk źle działa, inaczej nie ma sensu wymieniać. Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! |
|||
|
10-05-2011, 23:13:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2011 23:13:53 przez mgcompany.)
|
|||
|
|||
|
RE: Omnia 2 - szybka z warstwą dotykową
Folia nie pomoże, bo niektóre są zbyt głębokie.
EDIT: Jednak znalazłem dotyk na Allegro u użytkownika GSM_CZESTOCHOWA, oryginalny za ok. 25zł + wysyłka. Wymiana jest w miarę prosta, wystarczy odkręcić 6 śrubek, a potem rozebrać całą Omnię, gdyż wiele rzeczy jest przyklejone do siebie, również warstwa dotykowa ma uszczelkę, od której trzeba najpierw dobrze odkleić ekran, więc lepiej zdjąć płytkę główną i takie tam inne. Później prawdopodobnie wystarczy zdjąć klawisze pod ekranem i ściągnąć przednią szybkę z warstwą np. do wyczyszczenia ekranu. Całość jest dosyć prosta, używa się tylko śrubokrętu krzyżakowego i czegoś do podważenia (np. wykałaczek do rozłączania wtyków na SOCu i linijki/karty plastikowej do podważenia niektórych elementów). Service Manual jest bardzo przydatny, choć mógłby być lepiej opisany. Za nieduże pieniądze mam nowy przedni panel, no i wyczyściłem sobie kurz pod nim. No i nie ma żadnych plomb, czy czegoś w tym stylu więc praktycznie nie widać, że było coś robione.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[-] [-]](images/collapse.gif)

). Są też panele z dodatkowym uszczelnieniem, co by się przydało. Doradzicie coś? A może da radę jakoś lekko spolerować ryski tak by nie uszkodzić dotyku?

No i nie ma żadnych plomb, czy czegoś w tym stylu więc praktycznie nie widać, że było coś robione.