• Logowanie

Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

hasło Nie pamiętam hasła

• Forum
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • REGULAMIN
glowna MoDaCo.pl → Forum Ogólne → Serwis v
1 2 Dalej »
→

Nie działa Rotacja Ekranu

Niedziałające linki raportujemy klikając w

[-]
Reklama

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 6 Głosów - 2.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa | Tryb normalny
Nie działa Rotacja Ekranu ||

20-12-2011, 14:46:55
Offline  eng
User
Users
Liczba postów: 2
Reputacja: - 0 +
Model: Samsung Omnia 2
ROM: I800NXXIJ3
Nie działa Rotacja Ekranu
Guest Ad
Posiadam telefon Samsung Omnia 2. Zakupiony ok. 1.5 roku temu w sieci Plusa. Nie zmieniałem Romu ani nie dokonywałem jakiś większych modów z tym telefonem. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że przestała działać Rotacja ekranu. Pomyślałem, że to wina Auto Rotation ponieważ używałem go aby ekran nie obracał się w skrzynce z sms. Problem jednak dotyczy czego innego. Zrobiłem HR i wchodząc w ustawienia kalibracji dotyku kropka jest przytulona do lewej strony tarczy. po kalibracji wraca na środek jednak działa tylko w górę i w dół. Na boki niestety nie da się jej dać. Obawiam się najgorszego czyli uszkodzenia fizycznego czegoś na płycie. Telefon upadł mi kilka razy niegroźnie na parkiet. Wszystko inne w telefonie działa jedynie z tą rotacją mam problem. Proszę o jakieś sugestie i pomoc bo nie wiem już co robić??? Czy zmiana romu może pomóc? Ew co prócz HR mogę zrobić aby wyeliminować problem? Gwarancji na tel już nie mam. Aha baterie mam nieoryginalną ale to chyba nie ma wpływu.
Sprawdziłem jeszcze jedną rzecz. Już po kalibracji kiedy ten czerwony punkcik chodzi mi tylko w górę i w dół jak mocniej szarpnę telefonem to poleci na boki. Sprawdziłem jak ma się to do obracania np zdjęć w przeglądarce. Podczas mocniejszego szarpnięcia obraca fotkę. Chyba jednak uległ uszkodzeniu akcelerometr. Jak myślicie? Co to może być?
Głosy:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post Opera Windows 7

Pani Kontekstowa  Ilość postów: dużo :)
Reputacja: 1000
20-12-2011, 14:51:30
Offline  Ryrzy
Mistrz Yoda
Administrator

Liczba postów: 2,425
Reputacja: - 1313 +
Model: HTC Evo 3D
ROM: Anryl ICS 4.0.3 b14
RE: Nie działa Rotacja Ekranu
no niestety jeśli nie pomaga HR to zmiena ROMu także nie pomoże... stawiam na fizyczne uszkodzenie czujnika

HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!

Głosy:
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post Firefox Windows XP/2003
20-12-2011, 15:46:42
Offline  eng
User
Users
Liczba postów: 2
Reputacja: - 0 +
Model: Samsung Omnia 2
ROM: I800NXXIJ3
No a ew jakaś rada co zrobić? Rozebrać popukać podmuchać jest sens? Na jakiej zasadzie działa ten akcelerometr? Może coś mu tam przeszkadza kurz czy cośSad
Głosy:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post Opera Windows 7
20-12-2011, 16:00:22
Offline  Ryrzy
Mistrz Yoda
Administrator

Liczba postów: 2,425
Reputacja: - 1313 +
Model: HTC Evo 3D
ROM: Anryl ICS 4.0.3 b14
rozkrec poczysc, podmuchaj popukaj Smile ale co ci to da jesli akcelerometr to ujładzik BGA Smile (tu drugi od lewej- przykladowy uklad akcelerometru)

İmage

HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!

Głosy:
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post Firefox Windows XP/2003
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Odpowiedz 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

KontaktMoDaCo.plWróć do góryWróć do forówWersja MobilnaRSSUnlockingSimlockTwójOperator.pleOmnia.net

Znaki towarowe oraz zdjęcia publikowane przez administrację są własnością poszczególnych firm i portali. Publikacja ich ma na celu wyłącznie przekazanie informacji i nie ma charakteru zarobkowego. Treści publikowanych wypowiedzi na łamach forum czy komentarze są własnością ich autorów i administracja nie ponosi odpowiedzialności prawnej za użyte tam znaki towarowe oraz obrazy/zdjęcia. Administracja forum MoDaCo.pl nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody powstałe w wyniku użytkowania jakichkolwiek materiałów ukazujących się na łamach witryny.
Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Temat by Ryan McGrane z Audentio Design.
Modyfikacje Stylu by Ryrzy z MoDaCo.pl.