Niedziałające linki raportujemy klikając w 
![]() Reklama
|
|
|
|
Jaki telefon wybrać? - 4 opcje [długie] ||
|
|
14-01-2012, 12:21:49
|
|||
|
|||
Nie mam za wiele kasy i na Galaxy SII mnie nie stać. Abonament jaki płacę to do 100zł miesięcznie i za telefon nie mogę dać więcej niż 200-300zł. Co bym potrzebował. Wiadomo - sprawnie i szybko działający smartphone na Androidzie z WiFi, BT, rozmowami wideo i dobrym GPSem. Czasem robię zdjęcia i filmy (ale do jakości nie przywiązuję zbytniej wagi - od tego mam klasyczny aparat fotograficzny). Chciałbym nie mieć problemów z "czytaniem wyświetlacza" w pełnym słońcu. Poza tym nie bez znaczenia jest czas pracy na baterii. Doładowywanie w ciągu dnia jest nieakceptowalne. Codziennie, ok. 1h korzystam z nawigacji bez podłączania telefonu do zasilania i chciałbym, żeby sprzęt "dożył" do wieczora. Najlepszy dla mnie rozmiar ekranu to 3,7" (Neo V) - te 4" czy 4,2" (Arc) trochę mnie przeraża, bo przestaje to być ergonomiczne (trzymając telefon w jednym ręku nie da się ogarnąć kciukiem całego ekranu). Mam taki plan, żeby wziąć Xperię Arc i sprzedać na wolnym rynku (za ile?) i za tę kasę kupić coś wartego uwagi. Co poradzicie Panie i Panowie mili?
Pozdrawiam . : Uszczęśliwić kobietę nie jest trudno - o wiele trudniej jest samemu przy tym pozostać szczęśliwym : . |
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|
14-01-2012, 12:33:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2012 12:37:00 przez XTeK.)
|
|||
|
|||
|
RE: Jaki telefon wybrać? - 4 opcje [długie]
Spory abonament, nie masz zamiaru zmienić operatora?
U innych to pewnie i SII by w tym abonamencie zakupił dość tanio. Ja będąc w T----mobilu mam S2 za 1 zeta za abo 99.
![]() |
|||
|
14-01-2012, 12:58:29
|
|||
|
|||
|
4,2 w arcu to nie jest tak dużo. Byłem jego użytkownikiem pół roku
. Wszedzie gdzie nie czytam innych forów to polecają neo v ze przez to mam do niej niechęć . Arc ma jeden z najlepszych aparatów obok N8.
|
|||
|
14-01-2012, 12:58:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2012 13:01:34 przez ochkarol.)
|
|||
|
|||
|
Morduję już przedstawicieli wszytskich operatorów
![]() Oferty przy takim abonamencie mają podobne w zakresie (minut/sms'ów za free, internetu). Żaaden przy tym abonamencie nie chce SII sprzedać za ludzkie pieniądze ![]() Najlepszy jest Plus z tym Arc'iem. (14-01-2012 12:58:29)Dominik napisał(a): Wszedzie gdzie nie czytam innych forów to polecają neo v ...Kusi on mnie wyświetlaczem (rozmiar) ale coś czytałem o samoczynnych restartach i trochę się waham. Pozdrawiam . : Uszczęśliwić kobietę nie jest trudno - o wiele trudniej jest samemu przy tym pozostać szczęśliwym : . |
|||
|
14-01-2012, 13:07:08
|
|||
|
|||
|
Mnie na modowanym RevoHD4 S II łąpie fiksa szybciej niż sam prog do navi się odpala o ile jest dostęp do satelitek.
![]() Szkoda że plus nie ma ofert dla stałych abonentów bo mnie osobiście T---mobile zadziwia ostatnio. Taba w miare dobrych piniądzach kupiłem teraz widzę tą S II za 1 zeta więc chwilowo nie mam co psioczyć. Co do ARCa niestety się nie mogę wypowiedzieć. Miałem O2 i ekran nie jest taki gigantyczny jak mnie i tobie się wydawało a navi lepiej widać.
![]() |
|||
|
14-01-2012, 14:43:33
|
|||
|
|||
(14-01-2012 13:07:08)XTeK napisał(a): Szkoda że plus nie ma ofert dla stałych abonentów bo mnie osobiście T---mobile zadziwia ostatnio.No właśnie w plusie mam w ofercie lojalnościowej Arc'a za te 100zł. (14-01-2012 13:07:08)XTeK napisał(a): Miałem O2 i ekran nie jest taki gigantyczny jak mnie i tobie się wydawało a navi lepiej widać.Do samej navi nie jest. Ale taki akurat rozmiar jest dla mnie idealnym kompromisem dla celów nawigacyjnych oraz ergonomii użytkowania jako telefonu. Pozdrawiam . : Uszczęśliwić kobietę nie jest trudno - o wiele trudniej jest samemu przy tym pozostać szczęśliwym : . |
|||
|
14-01-2012, 15:11:24
|
|||
|
|||
|
Re: Jaki telefon wybrać? - 4 opcje [długie]
SGS - wciąż wydajny, z dobrą baterią, ogromne wsparcie użytkowników, ale już powoli przestaje być wspierany przez producenta, idealny stosunek cena/jakość
SGS+ - odgrzewany kotlet, SGS z innym procesorem i grafiką, mniejsze wsparcie userów, za drogi ciut, ale bateria o 100 mAh mocniejsza (swoją drogą pasuje do i9000 i sporo daje, sam używam) Xperia Neo V - dobry aparat jak na tę półkę cenową, wydajnościowo gorszy od dwóch powyższych, potrafi się zawiesić od czasu do czasu Xperia Arc - trochę przereklamowana, ale ma dobry aparat i ekran, niezbyt mocna bateria Patrząc przyszłościowo, obie Xperie dostaną upgrade do Androida 4.0, natomiast Samsungi zostają na Gingerbreadzie. Nie powinieneś się bać 4 calowych ekranów. Ergonomia użytkowania systemu jest całkiem inna niż WM i wydaje mi się, że 4 cale to optymalny rozmiar ekranu, zarówno do multimediów, internetu i nawigacji. W czasach O2 SGS wydawał mi się ogromny, a teraz jest normalny, żeby nie powiedzieć mały. Bez problemu obsługuję SGSa jedną ręką, a dłoni nie mam dużych. Tapnięte z Galaxy Tab'a 10.1 Sony Ericsson Xperia Neo V | Android 2.3.7 Xdaily | NightElf Lite Experimental 9.6 | Baseband 64
Samsung Galaxy Tab 10.1 3G | 7500CELB1 Overcome 2.3.1 Honeycomb 3.2 | Pershoot's 2.6.36.4 Kernel | GSM XXKL3 Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! Pomogłem? -> Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! |
|||
|
14-01-2012, 16:08:10
|
|||
|
|||
|
Potwierdzam zdanie Toldo, co do wielkości ekranu. Po O2 miałam Defy (3,7''), teraz testuję Atrix i 4'' ekran jest do ogarnięcia dla drobnych rąk. Trochę inny chwyt, ale różnica w obrazie ogromna.
Przeglądaj MoDaCo.plTa treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! ![]() |
|||
|
27-01-2012, 07:46:32
|
|||
|
|||
|
I mam wynik castingu na operatora na nastepne 2 lata.
Jako, że w Play'u skończyły się SE Xperia Arc (miał być za złotówkę w abonamencie za 95zł) wezmę w T-mobile Samsunga Galaxy S+ za 59zł w abonamencie za 79zł. I teraz ostatni dylemat. Opylić go i dołożyć 200zł, żeby kupić na wolnym rynku SE Xperia Arc czy zostawić? Szajsung nie ma diody flash (zdarza mi się często korzystać z Omni jako latarki) a SE nie ma dodatkowej kamery do wideorozmów. Szajsung ma lepsze wsparcie społeczności ale SE ma mieć aktualizację Adroida do 4.0. Co byście zrobili? Pozdrawiam . : Uszczęśliwić kobietę nie jest trudno - o wiele trudniej jest samemu przy tym pozostać szczęśliwym : . |
|||
|
27-01-2012, 09:01:59
|
|||
|
|||
|
ja bym go sobie zostawił
HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! ![]() |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[-] [-]](images/collapse.gif)

. Wszedzie gdzie nie czytam innych forów to polecają neo v ze przez to mam do niej niechęć
. Arc ma jeden z najlepszych aparatów obok N8.