Niedziałające linki raportujemy klikając w 
![]() Reklama
|
|
|
| Ankieta: Sprawdziłeś swojego ANDROIDa ? Ankieta jest zamknięta. |
|||
| Tak, mam takiego agenta, niestety i będę chciał się go pozbyć | ![]() ![]() |
0 | 0% |
| Nie znalazłem tego logera | ![]() ![]() |
4 | 80.00% |
| Mam i chcę żeby został | ![]() ![]() |
0 | 0% |
| Nie interesuje mnie to, niech mnie śledzą | ![]() ![]() |
1 | 20.00% |
| Razem | 5 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
|
IQRD ||
|
|
09-12-2011, 09:11:33
|
|||
|
|||
IQRD
Czy też coś takiego macie w swoich sprzętach? Cytat:Trevor Eckhart, 25-letni developer, odkrył, że system loguje niestety nie tylko neutralne dane, ale wszystko, co użytkownik robi na swoim telefonie. I pisząc wszystko, naprawdę mamy na myśli wszystko - wliczając w to treść wiadomości SMS, e-maili, szyfrowane sesje, rozmowy telefoniczne, lokalizację itp. więcej tu Kod: Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się !
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|
09-12-2011, 09:30:53
|
|||
|
|||
|
RE: IQRD
Ani na telefonie tego nie znalazłem (mam miui), ani na tablecie (też custom). Szumu jest naprawdę sporo ale należy pamiętać o kilku rzeczach. Po pierwsze ma to służyć głównie marketingowi (tak, jestem świadom, że ktoś niepowołany może się do tego dobrać). Po drugie i najważniejsze tak naprawdę podpisując umowę z operatorem i włączając świeżo kupiony telefon wyrażamy zgodę na fragmenty umów często zapisane drobnym druczkiem. Warto czasem przeczytać jakąś licencję czy umowę bo jeśli nie ma tam ani słowa o zbieraniu danych to mamy mocną podstawę aby się procesować. Czekam na jakiś pozew zbiorowy w stanach i tłumaczenia firm przed kongresem.
Sony Ericsson Xperia Neo V | Android 2.3.7 Xdaily | NightElf Lite Experimental 9.6 | Baseband 64
Samsung Galaxy Tab 10.1 3G | 7500CELB1 Overcome 2.3.1 Honeycomb 3.2 | Pershoot's 2.6.36.4 Kernel | GSM XXKL3 Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! Pomogłem? -> Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[-] [-]](images/collapse.gif)

ppamula