Niedziałające linki raportujemy klikając w 
![]() Reklama
|
|
|
|
[How-To] Wgrywanie ClockWorkMod Recovery || » Wgrywanie Romu przez CWM, backup, restore, itd.
|
|
29-01-2011, 17:33:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2011 20:42:34 przez Pablo.)
|
|||
|
|||
Wgrywanie ClockWorkMod Recovery
![]() UWAGA1!
Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Nikt nie będzie odpowiadał za to co zrobisz z telefonem. Pamiętaj wgrywając możesz ubić telefon, więc należy myśleć co się robi. Wykonuj krok po kroku, niczego nie pomijaj! UWAGA2!
Wgranie Recovery spowoduje usunięcie obecnego ROM-u. Wersja na SD(MAGLDR ≤ v.1.13)
(najlepiej używać tylko gdy ma się WM w NAND, a Android w SD) Mamy dwie wersje CWM. Gdy wybierzemy pierwszą(tradycyjną), będziemy mogli instalować tylko ROM-y typu ZIP. Druga wersja natomiast posiada zmodyfikowany plik DAF.exe i tym samym pozwala na wgrywanie ROM-u przez NAND oraz CWM. 1. INSTALACJA CLOCKWORKMOD RECOVERY I. Wersja pierwsza(tradycyjna)
II. Wersja druga(uniwersalna)
Wersja dla NAND(MAGLDR v.1.13) (używać tylko, gdy masz Androida w NAND) Najnowsza wersja Recovery v.1.3 1. INSTALACJA CLOCKWORKMOD RECOVERY I. Wersja pierwsza(tradycyjna)
UWAGA!
ROM instalujemy posługując się instrukcją z punktu 2 i podpunktu I czyli: I. Wersja pierwsza(tradycyjna) 2. INSTALACJA ROMU I. Wersja pierwsza(tradycyjna)
II. Wersja druga(uniwersalna)
3. KOPIA ZAPASOWA SYSTEMU
4. PRZYWRACANIE KOPI ZAPASOWEJ
Zanim o coś zapytasz użyj opcji SZUKAJ
Jeśli ci pomogłem daj + |
|||
| Głosy: Toldo (+2) | |||
|
|
|||
|
|||
|
|
|
16-03-2011, 19:56:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2011 21:05:54 przez Pablo.)
|
|||
|
|||
|
RE: Wgrywanie ClockWorkMod Recovery
Post 1 zaktualizowany
Zmiany:
Edit: Dodaję sposób jak samemu zmienić tablicę partycji oraz pozostałych elementów, co pozwoli nam uzyskać maksymalną ilość wolnego miejsca w NAND. Ogólnie mówiąc edycja pliku flash.cfg
Często jest tak, że autor ROMu podaje wielkość CWM, a nie daje nam paczki z recovery. Co wtedy zrobić? Ano należy postępować zgodnie z instrukcją poniżej ![]() Na początku zamieszczę najnowsze CWM dla HD2 - Recovery 3.0.2.4: Kod: Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się !Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Autor ROMu ani ja nie odpowiadamy za jakiekolwiek uszkodzenie telefonu! Instrukcja:
Inne wartości też można edytować lecz dla osób, które zbytnio się nie znają proponuję aby ich nie zmieniały z wiadomego powodu Te wartości są najbardziej uniwersalne i nie spotkałem się praktycznie nigdy z ich zmianą jednak gdy ROM będzie tego wymagał na pewno kucharz napisze, żeby zmienić wielkości bądź da paczkę recovery z poprawnymi wielkościami.Przykład: Rozpakowałem ROM i sprawdziłem ile waży folder system - 270MB. Liczę 270*5%=13.5MB czyli do 270 dodaję 13.5 i jest to 283.5MB najlepiej zaokrąglić wynik do całości. W tym przypadku będzie to 284MB. Otwieram flash.cfg i zmieniam wartość w linijce system ya: Kod: Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się !Mam nadzieję, że komuś się przyda taki właśnie sposób
|||
| Głosy: martini (+1), XTeK (+1) | |||
|
23-05-2011, 19:36:05
|
|||
|
|||
|
Witam,
Robię wariant 1. INSTALACJA CLOCKWORKMOD RECOVERY I. Wersja pierwsza(tradycyjna) lecz mam problem bo żadnego USB Flasher nie widzę? Co robię nie tak? Pozdro |
|||
|
23-05-2011, 22:25:23
|
|||
|
|||
|
Masz wgrany bootloader MAGLDR? Jeżeli nie to zajrzyj tutaj http://www.modaco.pl/Thread-Jak-wgra%C4%...da-do-NAND
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[-] [-]](images/collapse.gif)

)

morfeusz747