Niedziałające linki raportujemy klikając w 
![]() Reklama
|
|
|
|
[How-To] Rekalibracja baterii - tutorial ||
|
|
12-03-2011, 20:06:19
|
|||
|
|||
Rekalibracja baterii - tutorial
Poniższe czynności wykonujemy mając w granicach 10% baterii. 1. Podłączamy ładowarkę mając włączony telefon, ładujemy do momentu kiedy zapali się zielona dioda a na telefon będzie pokazywał pełną baterię. 2. Odłączamy telefon i wyłączamy go. 3. Ponownie podłączamy ładowarkę do wyłączonego telefonu i ładujemy dopóki nie zapali się zielona dioda. 4. Odłączamy ładowarkę i włączamy telefon. 5. Kiedy telefon uruchomi się w pełni, ponownie go wyłączamy, podłączamy ładowarkę i ładujemy do zapalenia się zielonej diody. 6. Odłączamy telefon, włączamy go w trybie recovery, następnie odnajdujemy (zależnie od posiadanego recovery) opcję wipe battery stats i uruchamiamy ją. Uwaga!!! Całą sekwencję wykonujemy tylko raz. Nie próbujcie powtarzać jej raz za razem bo możecie uszkodzic baterię!!! Uwaga!! Opis został przeze mnie sprawdzony i działa, aczkolwiek nie odpowiadam za wszelkie uszkodzenia baterii bądź telefonu wynikłe z użycia ww. sposobu!!! Sony Ericsson Xperia Neo V | Android 2.3.7 Xdaily | NightElf Lite Experimental 9.6 | Baseband 64
Samsung Galaxy Tab 10.1 3G | 7500CELB1 Overcome 2.3.1 Honeycomb 3.2 | Pershoot's 2.6.36.4 Kernel | GSM XXKL3 Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! Pomogłem? -> Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! |
|||
| Głosy: Format (+1) | |||
|
|
|||
|
|||
|
|
|
17-05-2011, 12:59:32
|
|||
|
|||
|
RE: Rekalibracja baterii - tutorial
Sorrka za być może naiwne pytanko, ale sgs-em zajmuje się sporadycznie (to zabawka żony), i nie za bardzo wiem jak z poziomu trybu recovery, odnajdnaleźć opcję wipe battery stats? Mógłbyś przybliżyć Pozdro
Pomogłem? Wstawiłem fajny program? Podreperuj moją reputację
![]() |
|||
| Głosy: darecki54321 (+1) | |||
|
17-05-2011, 13:19:10
|
|||
|
|||
|
Wiesz, każde recovery jest inne. Na ogół jest to w opcji Wipe, czyli Wipe > Wipe Battery Stats. Możliwe też że tej opcji nie ma. Ale jest inna opcja - Battery Calibration Tool w markecie za free, ten programik robi to samo.
Sony Ericsson Xperia Neo V | Android 2.3.7 Xdaily | NightElf Lite Experimental 9.6 | Baseband 64
Samsung Galaxy Tab 10.1 3G | 7500CELB1 Overcome 2.3.1 Honeycomb 3.2 | Pershoot's 2.6.36.4 Kernel | GSM XXKL3 Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! Pomogłem? -> Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! |
|||
| Głosy: darecki54321 (+1), avalon (+1) | |||
|
17-05-2011, 13:25:10
|
|||
|
|||
|
Oka, dzięks za podpowiedź, wybiorę się na zakupy do marketu, będzie prościej - wydaje mi się, że w trybie recowery żaden z przycisków nie jest aktywny, więc ciągle nie rozumiem jak znaleźć opcję Wipe
![]() |
|||
|
17-05-2011, 13:31:49
|
|||
|
|||
|
Na ogół obsługuje się przyciskami głośności i home/back.
Sony Ericsson Xperia Neo V | Android 2.3.7 Xdaily | NightElf Lite Experimental 9.6 | Baseband 64
|||
|
17-05-2011, 13:42:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-2011 13:43:39 przez avalon.)
|
|||
|
|||
|
OK Toldo, wyjaśnione - trzeba było tylko wiedzieć, że tryb Recovery to kombinacja przycisków głośności - głośniej i home/back, a tryb Download to głośność - ciszej i home/back.
![]() |
|||
|
17-05-2011, 14:04:53
|
|||
|
|||
|
No kombinacje w każdym sprzęcie są różne
|||
|
20-05-2011, 11:00:25
|
|||
|
|||
|
siemka jestem tu nowy
kupiłem wczoraj nowego ZTE i mam pytanie gdzie ma niby być ta zielona kontrolka?? u mnie na wyłączonym jak się ładuje to świeci na czerwono klawisz wstecz a po pewnym czasie gaśnie całkiem i w ogóle nie świeci. pomoże mi ktoś? |
|||
|
20-05-2011, 11:04:12
|
|||
|
|||
|
chodzi o to ze telefon ma się naładować do pełna, czytaj ze zrozumieniem !!
HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! ![]() |
|||
|
20-05-2011, 11:12:14
|
|||
|
|||
|
tak włączony naładowany do pełna i wyłączam go i podłączam ładowarkę jak napisane i ma się ładować aż zapali się zielona kontrolka tak jest w 1 p[oście napisane.
ale ja nie wiem gdzie ta zielona kontrolka jak sam powiedziałeś "czytaj ze zrozumieniem" |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

![[-] [-]](images/collapse.gif)

avalon