Niedziałające linki raportujemy klikając w 
![]() Reklama
|
|
|
|
[How-To] Instalacja SDK Android ||
|
|
30-07-2010, 16:29:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2011 21:02:03 przez pHarel.)
|
|||
|
|||
Instalacja SDK Android
UWAGA
JEŻELI KTOŚ USTALIŁ KOLEJNOŚĆ WGRYWANIA DOSTOSUJ SIĘ DO TEGO, w innym wypadku uszkodzisz sprzęt.
1. Ściągamy SDK Android Kod: Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się !2. Do poprawnej pracy SDK potrzebuje Javy Kod: Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się !3. Zainstaluj JAVE 4. Wypakuj plik na dysku c: pod nazwa SDK oraz go zainstaluj za pomocą pliku Setup.exe Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! 5. Przechodzimy do settings i zaznaczamy Force https:\\ Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! 6. Przechodzimy w available packages, rozwijamy opcje i np. sciagamy sterowniki dla USB i sdk android 2.1 Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! 7. Musimy teraz zmienić ścieżkę dostępu do naszego katalogu (u mnie win7) Właściwości systemu> zaawansowane ustawienia systemu> zaawansowane> zakładka zmienne srodowiskowe Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! 8. w miejscu "Path - wartość zmiennej" należy dopisać do ścieżki C:\SDk\tools na końcu linii. Zmienne wpisuje się po średniku, bez przerw. Ta treść nie jest widoczna dla gości. Zarejestruj się ! Teraz możemy korzystać z opisów jak zmienić radio itd. Pomogłem? Kliknij
![]() ![]() |
|||
| Głosy: waltorix (+1) | |||
|
|
|||
|
|||
|
|
|
01-10-2010, 12:49:00
|
|||
|
|||
|
RE: Instalacja SDK Android
Hi
Mam SDK i aktualizowałem SDK 6 do wersji 7 wymagane składniki : USB modem, biblioteki SDK , platformy z 2.1 do 2.2 + inne do tego archiwa ![]() Problem : Brak adb root adb shell działa tak samo adb device , Galaxy S zrootowany , wszelkie potrzebne składniki na andku mam , również konsola Problem nie wiem jak rozwiązać , jest to mi potrzebne do programu Android Commander w którym jest wymagany access root , wygląda to tak że mam roota i nie mam .. już 3 dzień się męczę i szukam rozwiązania . |
|||
|
02-10-2010, 20:15:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2010 20:16:52 przez pHarel.)
|
|||
|
|||
|
SGS ma pełnego roota? Sprawdź w terminalu wpisując polecenie su jeśli pojawi się # to masz roota.
Debugowanie w telefonie włączone? Pomogłem? Kliknij
![]() ![]() |
|||
|
03-10-2010, 16:59:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2010 19:27:05 przez RoSoMaK.)
|
|||
|
|||
|
Mam roota
Debugowanie działa , wydaje mi się że to wina sdk , chyba będę musiał pobrać jeszcze raz .... , ale to zobaczę w przyszłym tygodniu ![]() Haha problem się rozwiązał sam , i t o przypadkiem ![]() Banalnie proste Podpiety galaxy pod pc i w konsoli : adb reboot recovery i po starcie podpinam ponownie galaxy pod usb i odpalam Android Commander z pełnymi uprawnieniami , pełen sukces
|
|||
|
06-02-2011, 22:41:24
|
|||
|
|||
|
Wszystko poszło ładnie, lecz jak wpisywałem w cmd np, "adb devices" to wyskakiwał błąd
Ale doszedłem dlaczego i postanowiłem się z wami podzielić. Mianowicie w punkcie 8 zamiast C:\SDk\tools\ należało wpisać C:\SDk\platform-tools\, ponieważ tam znajdował się plik adb.exe. wtedy wszystko już hulało Wniosek z tego taki, Jeżeli coś nie śmiga, należy w punkcie 8 wpisać lokalizację pliku adb.exe. Przeważnie jest to C:\SDk\tools\ lub C:\SDk\platform-tools\, gdyby jednak nadal nie podziałało należy ręcznie odszukać plik adb.exe i podać jego lokalizację Dodam, że mój system to Windows 7 Ultimate x64.
Zanim o coś zapytasz użyj opcji SZUKAJ
Jeśli ci pomogłem daj + |
|||
|
07-02-2011, 08:54:36
|
|||
|
|||
|
to ja dopisze ze skopiowałem sobie adb.exe AdbWinApi.dll i AdbWinUsbApi.dll do tools i wszystko mam w jednym katalogu i w nim działam
HTC Evo 3D GSM X515m || ROM: 4.0.3 + Sense 3.6 mwakious3Drom® + własne poprawki || CPU: Stock 1.2GHz || Recovery: 4EXT Recovery
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! ![]() |
|||
|
07-02-2011, 16:30:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2011 16:30:56 przez pHarel.)
|
|||
|
|||
|
To wszystko zależy gdzie macie SDK wypakowane (najczęściej C:\SDK\tools) i należy podać dokładną ścieżkę do adb.exe, wtedy wszystko gra.
Pomogłem? Kliknij
![]() ![]() |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[-] [-]](images/collapse.gif)

Ale doszedłem dlaczego i postanowiłem się z wami podzielić. Mianowicie w punkcie 8 zamiast